Rejser til Nordirland

Nordirland overrasker

I den nordøstlige del af øen Irland og med et areal omkring en sjettedel af øens samlede areal ligger Nordirland som en skøn perle ud mod det irske hav. Du kan være blandt den første strøm af besøgende, der rejser til Nordirland og får øjnene op for det oversete hjørne af Europa. Du vil møde en varm imødekommenhed fra Nordirerne, og naturen er så betagende, at den vil blæse dig omkuld. En ting, du dog aldrig kan være sikker på, er vejret - i Nordirland er vejret nemlig evigt foranderligt.

Når du rejser til Nordirland, vil du starte i Belfast - eller Dublin, under to timers kørsel fra Belfast. Hvis du lejer en bil, har du friheden til at udforske Nordirland på en kør-selv-ferie. Lad dig guide af tilfældighederne og kør rundt i landets betagende natur, der består af skønne bjerge, vindblæste kyster, smukke søer.

Udvalgte byer

Vis på kort

Rejseformer

Inspiration

Belfast – masser af historie

Belfast skal du næsten se på din rejse i Nordirland. Det er en interessant by med masser af historie. Belfast centrum ligger omkring det flotte rådhus, og du kan slentre gennem de mange gågader i området. Hovedparten af restauranter, cafeer, pubber og teatre finder du få hundrede meter mod syd langs ”The Golden Mile”.

Londonderry – blodig historie og farverigt kunstmiljø

Derry eller Londonderry er også en by, du skal se på din rejse gennem Nordirland. Bag byens tykke mure ligger centrum. Du kan gå på opdagelse i den historiske bydel med mange små gader fyldt med atmosfære. Du kan shoppe i flotte shoppingcentre, lærer om byens blodige fortid på Tower Museum, stille sulten i en restaurant eller hvile benene på en af de mange pubber. Du kan også se det hele lidt fra oven, hvis du tager hele turen rundt på selve bymuren.

Forunderlige fænomener

Langs Causeway kysten, 310 km strækning fra Derry til Belfast, finder du fx et af verdens forunderlige natur skabte fænomener, Giants Causeway, der er på World Heritage Site. Der er mere end 35.000 basaltsøjler i området. De fleste er sekskantede og rager op til 12-14 meter i vejret. Du vil nok tro området var menneskeskabt, men det hele er skabt under vulkansk aktivitet for millioner af år siden.