Fjeldplateauet Hardangervidden

Oplev Nordeuropas største højfjeldsplateau

Den imponerende vej henover Hardangervidden/Hardangervidda er 67 km. lang, og undervejs vil du opleve de store vidder mellem Eidfjord og Haugasrøl. Forventningerne bør være i top, når du skal udforske de dybe dale og og imponerende vandfald på din kør-selv-ferie gennem Norge!

Ikonisk turistvej

Køreturen på Hardangervidden byder på store oplevelser, hvor vejen bugter sig over det flade plateau, gennem trange dale og videre ned til fjorden. Du kan også forvente et rigt dyre- og fugleliv - måske kan du være så heldig at få øje på de norske rensdyr, som holder til oppe på Hardangervidden? Ønsker du at stige ud af bilen og opleve terrænet til fods, så er der mange muligheder for vandreture undervejs - men husk, at vejret kan være lumsk oppe på plateauet (også om sommeren), så tøj og udstyr skal være i orden, inden du bevæger dig ud i naturen.

Vøringsfossen og Måbødalen

På vej over Hardangervidden kommer du tæt forbi et af de mest berømte vandfald i Norge. Vøringsfossen sender store mængder vand 182 meter ned i Måbødalen og markerer samtidig den dramatiske overgang fra højfjeld til fjord. Selve Måbødalen er en trang og spektakulær dal, hvor veje og sågar trapper gennem flere århundreder er etableret for gøre det lettere for rejsende at passere. Den gamle vej er stadig farbar til fods eller på cykel, hvorimod den moderne vejstrækning gennem Måbødalen går gennem tunneller. Der er flotte udsigtspunkter og muligheder for at holde ind undervejs.

Kort

Vis på kort