Fjordnorge for livsnydere med fly

9-dages kør-selv-forslag med fly og lejebil

Denne tur giver maksimal tid i Fjordnorge med relativt korte dagsetapper og rigelig tid til at opleve den storslåede natur og historiske byer undervejs. Vi foreslår, I bruger 9 dage, men vil I bruge mindre eller mere tid, så skræddersyr vi rejsen lige efter jeres ønsker.

Turen kan også laves modsat vej, og foretrækker I autocamper i stedet for lejebil og hoteller, kan det også lade sig gøre.

Fra 17.217 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 8 nætter, sightseeingtur med Flåm banen og 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året, vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
ca. 1.000 km

Klimapåvirkning:
289 kg CO2 samlet for 2 person eksklusiv færger - læs mere


 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller fly+lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Trondheim - Molde (346 km)

Brug evt. lidt tid i Trondheims hyggelige gader før I drager sydpå.

Den hurtigste vej sydover mod fra Molde er via E39, men vi anbefaler klart, at I tager Rigsvej 64, som leder jer via Kristiansund til den lange undersøiske Atlanterhavstunnel og den ikoniske Atlanterhavsvejen. Hvis vejret er klart anbefaler vi de små veje langs atlanterhavskysten til landsbyen Bud, med sine idylliske røde træhuse i den lille havn. Herefter fortsættes til Molde. 

Overnatning i Molde.

Geiranger - Fjærland (225 km)

Endnu en dag med store naturoplevelser står for døren. Turen fra Geiranger indeholder utroligt nok ingen færger men derimod en uendelig række af grønne dale og fjorde. Gør evt. et stop ved gondol-banen, Loen Skylift, og kom endnu tættere på naturen. Vi anbefaler også en afstikker ind langs Oldevatnet til Briksdalsbreen og muligheden for at komme helt tæt på denne imponerende gletcher. Køretid direkte mellem Geiranger og Fjærland cirka 4 timer.

Overnatning i Fjærland

Fjærland

Nyd en afslappende dag i den lille landsby på kanten af fjorden. Gå en tur og tag et kig på de mange forskellig bogstader, som findes lige fra det lokale busstoppested til den gamle telefonboks. Tag på udflugt ud på Fjærlandsfjorden i kano eller med motorbåd, og nyd de smukke omgivende fjelde fra vandsiden. Benyt også muligheden for at blive klogere på de norske breer på det interessante Bremuseum.

Overnatning i Fjærland

Fjærland - Flåm (108 km)

Dagens køretur tager jer fra Fjærland via flere tunneller og Sogndal på kanten af Sognefjorden. På vejen krydser I fjorden med færge, før I passerer gennem Lærdalstunnelen, som med sine 24 km. er verdens længste vejtunnel og kører det sidste lille stykke frem til Aurlandsfjorden og den lille by Flåm ved fjordens bred.  Samlet rejsetid er cirka 3 timer.

Overnatning i Flåm.

Flåm - Bergen

I dag går turen mod Bergen. Men før I starter turen mod sydvest, bør I nyde det naturskønne område i og omkring Flåm. Her er mange muligheder for oplevelser enten med RIB båd eller udflugtsbåd på fjorden. Vi har inkluderet en tur med den berømte gamle jernbane, Flåmsbanen op i fjeldet med udsigt til vandfald og snedækkende fjeldtoppen. I kører fra stationen i Flåm og op gennem fjeldet til Myrdal og retur til Flåm.

Sidst men ikke mindst kan I også vælge en lille afstikker med bilen til Stegastein udsigtspunkt, inden I vender bilen mod Bergen.Fra Flåm kan I vælge den direkte vej med hovedvej E16 mod Bergen, som via en række tunneller er den hurtigste.  En mere interessant rute er Hardangervejen - officielt Rigsvej 7. Denne rute tager en time ekstra, men I vil opleve flere store vandfald og komme helt tæt på Hardangerfjorden undervejs.

Overnatning i Bergen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 17.217 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Trondheim // Bergen - Kastrup med SAS
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Sightseeingtur med den historiske Flåm jernbane
 • Billeje i 9 dage, Grp. B
   

Prisen inkluderer ikke

 • Lokale færger i Norge
 • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
 • Entréer mm.
 • Envejs billeje
   

Færger og vejafgifter

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende pris for lokale færger og vejafgifter på denne ruten er 700 norske kroner, mens el-biler vil være billigere og autocampere dyrere.

 

Om priser og hotelkapacitet

I Fjordnorge er priserne i højsæsonen juli og august væsentligt højere end i for- og eftersæsonen. De mest attraktive hoteller bliver også udsolgt, når højsæsonen nærmer sig, så vi anbefaler at I bestiller tidligst muligt.

Færger

Færger i Fjord-Norge sejler ofte, og I kan ikke bestille plads.

Læs mere om færger og vejafgifter i Norge her.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Bergen eller Røros, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011