Fjordnorge i børnehøjde

10-dages kør-selv-forslag der tager jer højt og lavt i Norge

Dette kør-selv-forslag tager jer til de tre store norske fjorde; Nordfjord, Sognefjorden og Hardangerfjorden. Både i Fjordnorge og på vej til og fra har vi masser af forslag til sjove og lærerige oplevelser som bringer familien tættere sammen. Lette vandreture, gondolbaner, eventyrpark og bjørnepark er blot nogle af de ting I kan opleve undervejs. Dette sammen med nye naturoplevelser hver dag sikrer en familieferie i sent vil glemme. Vi sørger også for overkommelige dagsetapper på vejene.

Fra 2.515 kr.
pr. person i familieværelse

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.100 km samt t/r Danmark

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Oslo (0 km)

I dag går rejsen fra Danmark til Oslo.

Fra København er der ca 6 timers køretid til Oslo, hvor man eventuelt kan dele køreturen i to med en overnatning i Gøteborg. En anden mulighed er Oslobåden, hvor første overnatning er på båden. Således kan man køre til Lillehammer direkte ved ankomst Oslo.

Fra Jylland vil den nemmeste rute være med færge fra Hirtshals til Larvik, hvorfra det er 1,5 time på moderne motorvej til Oslo. Fra Jylland er også en mulighed at tage natfærge fra Fredrikshavn til Oslo.

Overnatning i Oslo.

Oslo-Lillehammer (197 km)

Køreturen fra Oslo til Lillehammer er blot 2t 15min, så I kan tage jer god tid om morgenen. Tag eventuelt turen forbi Akershus fæstning som ligger smukt med udsigt til havn og skjærgård. 

Turen nordover går via E6 som består af moderne motorvej det meste af vejen, og motortrafikvej det sidste stykke. Lillehammer har efter vinter-OL i 1994 udviklet sig til en stor turistdestination både vinter og sommer. Lillehammer er "byen" fo store dele af Gudbrandsdalen, og har derfor et stort udvalg af butikker, cafeer og restauranter. Tæt på centrum finder I frilandsmuseet Maihaugen, hvor der om sommeren er masser af aktiviteter for hele familien. 15 km nord for Lillehammer ved Øyer, er der en række aktivitetsparker for hele familien; Hunderfossen, Lilleputthammer, olympisk kælkebane (også åbent om sommeren) samt stort alpinanlæg om vinteren.

Overnatning i Lillehammer.

Lillehammer-Lom (168 km)

I dag er bevæger I jer tættere på Fjordnorge. Turen går først langs E6 op Gudbrandsdalen. Ved Otta drejser I af på Rigsvej  15 som følger Ottadalen. Vi foreslår overnatning i Lom som er kendt for sine lokale madtraditioner, historiske gårde og nærheden til bjergområdet Jotunheimen. Det er en utrolig smuk køretur, som tager knapt 2,5 time.

En mulighed er at bruge den første delen af dagen i Hunderfossen Eventyrpark lige nord for Lillehammer. Her er masser af sjov for hele famlien. Fra Hunderfossen kan I også vælge at køre Peer Gynt vejen, som går paralelt med E6, og som byder på en smuk køreoplevelse.

Overnatning i Lom.

Lom-Nordfjorden (124 km)

Dette er dagen hvor I når frem til de store fjorde. Køreturen fra Lom til Stryn ved Nordfjorden er knapt 2 timer, så der er også tid til at lægge vejen om ikoniske Geirangerfjorden.

Vej 63 fra Rigsvej 15 til Geiranger byder på det flotte udsigtspunkt Dalsnibba - nok intet bedre sted at se fjordene for første gang - inden turen går ned ad en række hårnålssvinge til Geiranger.  PS Denne vejen er stengt om vinteren. Omvejen tager et par timer, men er værd hvert minut hvis I har tid.

Overnatning i Stryn ved Nordfjorden.

Nordfjorden-Sognefjorden (73 km)

I dag tager køreturen jer fra Nordfjorden til Norges længste fjord, Sognefjorden. Køreturen tager knapt 2,5 time, så der er tid til en masse oplevelser undervejs. Her er blot nogle af de ting I kan vælge mellem.

Lige ved Stryn finder i Loen Skylift, som er en gondol som tager jer til toppen af fjeldtet Hoven. Herfra er der flot udsigt, og man kan også tage vandreture indover fjeldet. Det er også en vandre- og klatrerute op til toppen af gondolen som er tilpasset alle aldre.

Lige efter Loen ligger Oldendalen. Hvis kører 20 minutter til bunden af denne dal kommer I til Briksdalsgletsjeren, som er endel af den store Jostedalsgletsjer. Dette er blandt de steder i Norge det er nemmest at komme helt tæt på en gletsjer.

Lidt længere syd ligger Fjærland med dets gletsjermuseum. Hvor der er en række lærerige aktiviteter for  hele familien med temaet klima og gletsjere. 

Overnatning i Kaupanger.

Sognefjorden-Voss (127 km)

Dagen starter med en kort færgetur over Sognefjorden. Kort tid efter færgeturen kommer I til Lærdalstunnelen på hovedvej E16 mellem Oslo og Bergen. Tunnelen er med sine 24,5 km verdens længste vejtunnel, men skiftende lys og flere rundkørsler undervejs sørger for at bryde det ellers monotome "landskab".

Efter tunnelen kommer I til smukke Flåm, som er endestation for den ikoniske togstrækningen Flåmsbanen. En tur med tog op ad den stejle banen til Myrdal og tilbage igen er at anbefale.

Lige inden Voss foreslår vi at I tager en kort omvej via den gamle hovedvejen via Stalheimskleivene, som byder på nogle imponerende hårnålssvinge, vandfald og flot udsigt ned Nærøydalen.

Overnatning i Voss.

Voss og omegn (0 km)

Voss har i over 100 år været et turistcentrum i Fjordnorge, og er et "tag-selv-bord" af aktiviteter uanset alder. Tag gondolbanen til toppen af fjeldet, udforsk kløfte eller tag på en kanotur. Dette er blot nogle af de mange muligheder som Voss byder på.

Overnatning i Voss.

Voss-Geilo (140 km)

Dagen tager jer fra Fjordnorge til Fjeldnorge. Fra Voss går turen sydover til Hardangerfjorden hvor den store Hardangerfjorden bringer sikkert over. Herfra går turen østover op Måbødalen til det ikoniske vandfald Vøringsfossen. Set af tid til et stop, og gå over gangbroen lige over vandfaldet.

Efter Vøringsfossen kommer i op op fjeldplateauet Hardangervidden som strækker sig hele vejen til Geilo. Geilo er et kendt vintersportssted, men om vinteren byder området på vandreture, zipline og aktivetetspark. En god vandretur for hele familien er Prestholtstien lige udenfor Geilo.

Køreturen tager knapt 2,5 time, så der er god tid til stop undervejs. Hvis I ønsker at tage hele ferien på 9 dage (1 ferieuge), kan I vælge at køre direkte fra Voss til Oslo. turen tager 5,5 time uden stop.

Overnatning i Geilo.

Geilo-Oslo (219 km)

Dagens etappe tager jer fra højfjeldet tilbage til Oslo. Udover den flotte naturen ned Hallingdalen, skal I lige sørge for at lave et stop ved Torpo stavkirke der ligger lige indtil hovedvejen.

Vi kan også anbefale at bruge en halv dag i Bjørneparken i Flå, som har udviklet sig til en kombineret dyre- og forlystelsespark.

Overnatning i Oslo.

Hjemrejse til Danmark (0 km)

På samme måde som man kom til Norge er der flere alternativer.

Til Sjælland og Fyn kan man køre igennem Sverige, eller tage Oslobåden til København. Vælger man vejen gennem Sverige er der en række familievenlige oplevelser som kan opleves med en ekstra overnatning; Nordens Ark, Liseberg og Kungsbygget Adventure Park er blot nogle eksempler.

Til Jylland kan man tage færge fra Larvik til Hirtshals eller natfærge fra Oslo til Fredrikshavn.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 2.515 kr. pr. person

Prisen er beregnet ud fra en familie på 2 voksne og 2 børn der sover i egen seng. Kontakt os og vi 

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i familieværelse på moderne, familievenlige hoteller
 • 2 overnatning på unikt, historisk hotel
 • 1 overnatning i hytte
 • Morgenmad er normalt inkluderet

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Færge over Sognefjorden samt j kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer - se egen info
 • Brændstof og parkeringEntréer mm.

FÆRGER OG VEJAFGIFTER

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af, om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende omkostninger for færge og vejafgifter for en diesel-bil er ca. 700 norske kroner for den foreslåede rute. Autocampere vil være dyrere, el-bil billigere.

Få rabat på færger og vejafgifter ved at bruge din Brobizz.

Læs mere om færger, vejafgifter og Brobizz i Norge her.

 

  ekstra oplevelser

  I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med kør-selv forslaget Telemark i børnehøjde eller Sørlandet i børnehøjde.

  Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011