Fjordnorge i børnehøjde

10-dages kør-selv-forslag der tager jer højt og lavt i Norge

Dette kør-selv-forslag tager jer til de tre store norske fjorde; Nordfjord, Sognefjorden og Hardangerfjorden. Både i Fjordnorge og på vej til og fra har vi masser af forslag til sjove og lærerige oplevelser, som bringer familien tættere sammen. Lette vandreture, gondolbaner, eventyrpark og bjørnepark er blot nogle af de ting I kan opleve undervejs. Dette sammen med nye naturoplevelser hver dag sikrer en familieferie I sent vil glemme. Vi sørger også for overkommelige dagsetaper på vejene.

Fra 5.045 kr.
pr. person i familieværelse, ved 2 voksne og 2 børn under 12 år

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.100 km samt t/r Danmark

Klimapåvirkning:
236 kg CO2 samlet for 4 person eksklusiv færger - læs mere

 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller fly+lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Oslo (0 km)

I dag går rejsen fra Danmark til Oslo.

Fra København er der ca 6 timers køretid til Oslo, hvor man eventuelt kan dele køreturen i to med en overnatning i Gøteborg. En anden mulighed er Oslobåden, hvor første overnatning er på båden. Således kan man køre til Lillehammer direkte ved ankomst Oslo.

Fra Jylland vil den nemmeste rute være med færge fra Hirtshals til Larvik, hvorfra det er 1,5 time på moderne motorvej til Oslo. Fra Jylland er også en mulighed at tage natfærge fra Fredrikshavn til Oslo.

Overnatning i Oslo.

Oslo-Lillehammer (197 km)

Køreturen fra Oslo til Lillehammer er blot 2t 15min, så I kan tage jer god tid om morgenen. Tag eventuelt turen forbi Akershus fæstning som ligger smukt med udsigt til havn og skærgård.

Turen nordover går via E6 som består af moderne motorvej det meste af vejen, og motortrafikvej det sidste stykke. Lillehammer har efter vinter-OL i 1994 udviklet sig til en stor turistdestination både vinter og sommer. Lillehammer er "byen" for store dele af Gudbrandsdalen, og har derfor et stort udvalg af butikker, cafeer og restauranter. Tæt på centrum finder I frilandsmuseet Maihaugen, hvor der om sommeren er masser af aktiviteter for hele familien. 15 km nord for Lillehammer ved Øyer, er der en række aktivitetsparker for hele familien; Hunderfossen, Lilleputthammer, olympisk kælkebane (også åbent om sommeren) samt stort alpinanlæg om vinteren.

Overnatning i Lillehammer.

Lillehammer-Lom (168 km)

I dag bevæger I jer tættere på Fjordnorge. Turen går først langs E6 op Gudbrandsdalen. Ved Otta drejer I af på Rigsvej 15 som følger Ottadalen. Vi foreslår overnatning i Lom, som er kendt for sine lokale madtraditioner, historiske gårde og nærheden til bjergområdet Jotunheimen. Det er en utrolig smuk køretur, som tager knapt 2,5 time.

En mulighed er at bruge den første del af dagen i Hunderfossen Eventyrpark lige nord for Lillehammer. Her er masser af sjov for hele familien. Fra Hunderfossen kan I også vælge at køre Peer Gynt vejen, som går parallelt med E6, og som byder på en smuk køreoplevelse.

Overnatning i Lom.

Lom-Nordfjorden (124 km)

Dette er dagen, hvor I når frem til de store fjorde. Køreturen fra Lom til Stryn ved Nordfjorden er ca.2 timer, så der er også tid til at lægge vejen forbi ikoniske Geirangerfjorden.

Vej 63 fra Rigsvej 15 til Geiranger byder på det flotte udsigtspunkt Dalsnibba - nok det bedste sted at se fjordene for første gang - inden turen fortsætterned ad en række hårnålesvinge til Geiranger.  PS Denne vejen er lukket om vinteren. Omvejen tager et par timer, men er bestemt tiden værd.

Overnatning i Stryn ved Nordfjorden.

Nordfjorden-Sognefjorden (73 km)

I dag tager køreturen jer fra Nordfjorden til Norges længste fjord, Sognefjorden. Køreturen tager ca. 2,5 time, så der er tid til en masse oplevelser undervejs. Her er blot nogle af de ting I kan vælge mellem.

Lige ved Stryn finder i Loen Skylift, som er en gondol, der tager jer til toppen af fjeldet, Hoven. Herfra er der en fantastisk flot udsigt, og man kan også tage vandreture indover fjeldet. Der er også en vandre- og klatrerute op til toppen af gondolen, som er tilpasset alle aldre.

Lige efter Loen ligger Oldendalen. Hvis I kører 20 minutter til bunden af denne dal, kommer I til Briksdalsgletsjeren, som er en del af den store Jostedalsgletsjer, hvor det er nemmest at komme helt tæt på en gletsjer.

Lidt længere mod syd ligger Fjærland med dets gletsjermuseum. Her er der en række lærerige aktiviteter for hele familien med temaet, klima og gletsjere. 

Overnatning i Kaupanger.

Sognefjorden-Voss (127 km)

Dagen starter med en kort færgetur over Sognefjorden. Kort tid efter færgeturen kommer I til Lærdalstunnelen på hovedvej E16 mellem Oslo og Bergen. Tunnelen er med sine 24,5 km verdens længste vejtunnel, men skiftende lys og flere rundkørsler undervejs sørger for at bryde det ellers monotome "landskab".

Efter tunnelen kommer I til smukke Flåm, som er endestation for den ikoniske togstrækning, Flåmsbanen. En tur med toget op ad den stejle bane til Myrdal og tilbage igen, kan vi bestemt anbefale.

Lige inden Voss kan I tage en kort omvej ad den gamle hovedvej via Stalheimskleivene, som byder på nogle imponerende hårnålesving, vandfald og flot udsigt ned mod Nærøydalen.

Overnatning i Voss.

Voss og omegn (0 km)

Voss har i over 100 år været et turistcentrum i Fjordnorge, og er et "tag-selv-bord" af aktiviteter uanset alder. Tag gondolbanen til toppen af fjeldet, udforsk kløfter eller tag på en kanotur. Dette er blot nogle af de mange muligheder som Voss byder på.

Overnatning i Voss.

Voss-Geilo (140 km)

Dagen tager jer fra Fjordnorge til Fjeldnorge. Fra Voss går turen sydover til Hardangerfjorden og over den imponerende Hardangerbro. Herfra går turen østover og igennem Måbødalen til det ikoniske vandfald Vøringsfossen. Sæt af tid til et stop, og gå over gangbroen lige over vandfaldet.

Efter Vøringsfossen kommer I op på fjeldplateauet Hardangervidden, som strækker sig hele vejen til Geilo. Geilo er et kendt vintersportssted, men om vinteren byder området på vandreture, zipline og en aktivetetspark. En god vandretur for hele familien er Prestholtstien lige udenfor Geilo.

Køreturen tager ca. 2,5 time, så der er god tid til stop undervejs. Hvis I ønsker at tage hele ferien på 9 dage (1 ferieuge), kan I vælge at køre direkte fra Voss til Oslo. turen tager 5,5 time uden stop.

Overnatning i Geilo.

Geilo-Oslo (219 km)

Dagens etappe tager jer fra højfjeldet tilbage til Oslo. Udover den flotte natur i Hallingdalen, skal I lige sørge for at lave et stop ved Torpo stavkirke, der ligger lige ved hovedvejen.

Vi kan også anbefale at bruge en halv dag i Bjørneparken i Flå, som har udviklet sig til en kombineret dyre- og forlystelsespark.

Overnatning i Oslo.

Hjemrejse til Danmark (0 km)

På samme måde som I kom til Norge, er der flere alternativer.

Til Sjælland og Fyn kan I køre igennem Sverige, eller tage Oslobåden til København. Vælger I vejen gennem Sverige, er der en række familievenlige oplevelser som kan opleves med en ekstra overnatning; Nordens Ark, Liseberg og Kungsbygget Adventure Park er blot et par eksempler.

Til Jylland kan I tage færgen fra Larvik til Hirtshals eller natfærgen fra Oslo til Fredrikshavn.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.045 kr. pr. person

Prisen er beregnet ud fra en familie på 2 voksne og 2 børn der sover i egen seng. 

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i familieværelse på moderne, familievenlige hoteller
 • 2 overnatning på unikt, historisk hotel
 • 1 overnatning i hytte
 • Morgenmad er de fleste steder inkluderet

Prisen inkluderer ikke

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Færge over Sognefjorden samt j kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer - se egen info
 • Brændstof og parkering
 • Entréer mm.

Færger og vejafgifter

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af, om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende omkostninger for færge og vejafgifter for en diesel-bil er ca. 700 norske kroner for den foreslåede rute. Autocampere vil være dyrere, el-bil billigere.

Læs mere om færger og vejafgifter i Norge her.

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med kør-selv forslaget Telemark i børnehøjde eller Sørlandet i børnehøjde.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011