Fjordnorge for livsnydere i egen bil

11-dages kør-selv-forslag med førsteklasses natur og hoteller

Storslået natur, små og større byer og masser af kvalitet hele vejen igennem på denne 11-dages kør-selv-ferie. Har I specifikke ønsker, skræddersyr vi rejsen lige efter jeres ønsker.

Fra de hyggelige kystbyer i Sørlandet tager vi jer dybt ind i fjordriget, og giver jer både de kendte og mindre kendte oplevelser undervejs. Hotellerne er specielt udvalgt for deres kvalitet, charme og unikke historie.

Bortset fra første og sidste dag på turen, hvor turen går til og fra Norge, er der lagt op til overkommelige dagsetaper, som giver tid til masser af oplevelser undervejs. Har I et par dage ekstra, så kan vi anbefale at udvide turen med den vilde kyst fra Ålesund til Trondheim.

Fra 12.169 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
1.700 km samt t/r Danmark

Klimapåvirkning:
1.202 kg CO2 samlet for 2 personer eksklusiv færger - læs mere


 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller fly+lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Farsund (177 km)

Fra Danmark går der færger til Kristiansand flere gange dagligt med henholdvis Fjordline og Color Line. Overfarten tager lige over 3 timer.

Hvis I ikke ankommer til Kristiansand alt for sent, foreslår vi at I kører de 3 timer det tager at køre via Farsund, til hyggelige Egersund hvor der gemmer sig en perle af et hotel og venter på jer. Alternativt finder vi et godt hotel i Kristiansand.

Overnatning i Egersund.

Egersund - Stavanger

Dagens køretur tager jer til "oliehovedstaden" Stavanger. 

Fra Egersund går kystvejen over Jærens flade landbrugsområder med hvide sandstrande og klitter, som man kender det fra Danmark. Følger I Rigsvej 44 hele vejen fra Flekkefjord, skal I regne med 1 times ekstra køretid.

Stavanger er kontrasternes by med en blanding af gammel træhusbebyggelse og moderne højhuse. Byen har blandt andet adskillige museer, som dækker de forskellige epoker i byens historie. Norsk Hermetikkmuseum og Norsk Oljemuseum er begge værd at besøge.

Er I mere til natur, så læg ind en ekstra dag til at besøge Preikestolen i smukke og smalle Lysefjorden lige øst for Stavanger.

Overnatning i Stavanger

Stavanger-Bergen (209 km)

Turen nordover fra Stavanger tager jer over flere fjorde og indebærer to færger: Fra Mortavika til Arsvågen (ca. 25 min) og fra Sandvikvåg til Halhjem (ca. 45 min) samt den undersøiske tunnel Bømlafjordtunnelen på ca. 8 km fra Dalshovda på fastlandet øen Føyno. Beregn ca. 5 timer i transporttid. Brug færgeturene til at nyde en svele - en tyk pandekage, som er indbegrebet af en færgetur i Norge.

Hvis I ønsker det, kan I tage en omvej via Karmøy, som ligger helt ud mod Atlanterhavet. Her finder I både historiecenteret Nordvegen samt sejlskudebyen Skudneshavn. I kan også udvide turen med overnatning i Haugesund på vejen.

Overnatning i Bergen.

Voss-Fjærland (108 km)

Dagens køretur tager jer fra fra Voss til Flåm og Auralandsfjorden til Norges største fjord Sognefjorden. Vi foreslår I starter dagen med et stop i Flåm ved den ikoniske Flåmsbanen, en tur med denne gamle bjergbane er et studie i den smukke norske natur. Tur/retur til toppen tager lige over 2 timer.
Lige efter Flåm foreslår vi at I tager vejen op til udsigtspunktet Stegastein, der byder på en ubeskrivelig udsigt over Aurlandsfjorden. Fra Stegastein kan I vælge at fortsætte over fjeldet ad den gamle hovedvejen, som nu er turistvej kaldet Snevejen. Eller I kan tage turen ned til Aurland og tage Lærdalstunnelen, som med sine 24 km er verdens længste vejtunnel. Efter tunnelen er der også tid til en afstikker til Borgund stavkirke. En halv times færgetur fra Fodnes til Manheller over imponerende Sognefjorden og 45 minutter i bil så er I fremme ved hotellet. Samlet transporttid, uden afstikkere, er lige over 3 timer.

Overnatning i Fjærland.

Fjærland (0 km)

Efter et par dage på vejene gennem Fjordnorge er det på tide med reflektion og afslapning. Og intet sted kan være bedre til dette end i Fjærland.

I kan udforske gletsjerne og lære mere om gletsjere i Norsk Bremuseum. Tag også en gåtur gennem lille Fjærland og oplev de mange bogudsalg.  Tag en båd ud på fjorden eller blot slappe af på hotellet med en god bog og nyde de fantastiske panoramaer.

Overnatning i Fjærland.

Fjærland-Geiranger (178 km)

Køreturen til Geiranger indeholder utrolig nok ingen færger der den snirkler sig ind og ud af de mange fjorde. Vi anbefaler stærkt at man tager en afstikker gletsjeren Briksdalsbreen som ligger 20 minutter fra hovedvejen i enden af umådelig smukke Oldedalen.

Alternativt kan man tage gondolbanen Loen Skylift op til en unik udsigt. Er der klarvejr skal man lige inden Geiranger tage vejen op til bjergtoppen Dalsnibba 1500 m.o.h.. Man kan køre helt op til udsigtsplatformen som byder på fantastisk usigt over Geirangerfjorden og bjergene omkring. Vel fremme i Geiranger kan I se tilbage på en dag med noget af det flotteste natur I nogensinde har oplevet.

Køretid fra Fjærland til Geiranger er knapt 3,5 time uden afstikkere, så starter I lige efter morgenmad er der god tid til de mange naturoplevelser undervejs.

Overnatning i Geiranger.

Geiranger-Trollstigen-Lillehammer (336 km)

Fra Geiranger kan I tage Rigsvej 15 mod Gudbrandsdalen og være i Lillehammer på lige under 4 timer. Vi har dog lagt op til, at I kører nordover for dermed opleve den unikke bjergvej Trollstigen. Når I først er på disse kanter, ville det være en skam ikke at bruge godt og vel en times ekstra køretur på denne storslåede oplevelse.

Køreturen til Trollstigen tager ca. 1,5 time inklusiv en kort færgetur på ca. 15. min. fra Eidsdal til Linge. Inden Trollstigen går vejen forbi kløften Gudbrandsjuvet som er vel værd et kort stop. Sæt tid af til at nyde udsigten på toppen af Trollstigen inden I kører ned de mange hårnålsvinge ned til Romsdalen. Har I tid kan tage en afstikker til Åndalsnes hvor I finder Romsdalsgondelen, alternativt kan et stop ved Trollveggen besøgscenter anbefales.

Har I mod på det kan I dreje af ved Vinstra mod Skåbu. Herfra mod Dalseter og derfra Peer Gynt vejen over Gålå, Fagerhøy til Skeikampen. En eventyrlig flot vej kaldet "Højfjeldets hovedvej gennem Gudbrandsdalen".

Overnatning ved Lillehammer.

Lillehammer-Drøbak (216 km)

I er nu tilbage i den mere befolkede del af Norge, og fra Lillehammer er der gode motortrafikveje og motorveje mod Oslo. Vi kan anbefale en række oplevelser i Oslo, men det kan måske også opleves på en anden rejse. Så vi foreslår at I slår et sving udenom Oslo og lander i hyggelige Drøbak ved Oslofjorden. Nok den by nær Oslo, der mest ligner sejlskudebyerne på Sørlandet. På den måde er ringen sluttet.

Overnatning i Drøbak.

Hjemrejse til Danmark

Til Sjælland og Fyn er der en kort dags køretur på gode motorveje hele vejen fra Oslo gennem Sverige. Det er 600 km og ca. 7 timer til København, og starter du I tidlig kan I også lægge et stop ind på en af de historiske fæstninger lige inden grænsen til Sverige. I kan også vælge natsejlads med Oslobåden.

Til Jylland vil færgen fra Larvik til Hirtshals være den mest optimale rute. Færgeturen tager knap 4 timer, og til Larvik er der kun 130 km på god motorvej fra Oslo-området. Fra Drøbak er der forøvrigt en tunnel til den anden side af Oslofjorden i retning mod Larvik.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.169 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 10 overnatninger i dobbeltværelse
 • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller

Prisen inkluderer ikke

 • Eventuelt færge til/fra Norge
 • Lokale færger i Norge
 • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
 • Entréer mm.

Færger og vejafgifter

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende pris for lokale færger og vejafgifter på denne ruten er 1.100 norske kroner, mens el-biler vil være billigere og autocampere dyrere.

 

Om priser og hotelkapacitet

Uden for Oslo og Stavanger er priserne i højsæsonen juli og august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. I Oslo og Stavanger er en stor del af hotel-markedet baseret på erhvervsrejsende, og ferieperioder samt weekender er derfor normalt billigere.

Færger

Færger i Fjord-Norge sejler ofte og man kan ikke bestille plads.

Læs mere om færger og vejafgifter i Norge her.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx fjordene eller Bergen, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011