Fjeldplateauet Preikestolen

Mærk suset fra Preikestolens udsigtspunkt

Preikestolen, også kaldet Prædikestolen, er et ikonisk udsigtspunkt højt hævet over Lysefjorden. Plateauet måler ca. 25 x 25 meter og der er frygtindgydende 604 meter ned til Lysefjorden. Det er ganske enkelt en vildt imponerende udsigt!

Der er to måder at se Preikestolen på - på en sejltur eller vandretur

Den nemme måde er at tage en sightseeingbåd fra Stavanger til Lysefjorden. Turen tager ca. 3 timer. En fantastisk flot tur, hvor du udover at opleve Preikestolen fra "undersiden" også oplever vandfald og andre interessante steder i Lysefjorden.

Den aktive måde er at køre til Preikestolens besøgscenter og vandre de ca. 4 km ud til selve Preikestolen. Turen indebærer at du vandrer 350 højdemeter, så der skal en god basiskondition til. Selve vandreturen tager ca. 4 timer tur-retur, men med køreturen fra Stavanger bør du afsætte en hel dag. Et tip er at køre rigtig tidligt fra Stavanger, så du ikke ender med at gå i kø ad vandrestien til Preikestolen - og husk naturligvis de gode vandresko!

Fra Stavanger kører du under Ryfylke-tunnelen, som er verdens længste undersøiske tunnel på 14,4 km, og hvor du kommer helt ned til 281 meter under havets overflade. Der er to parallelle tunneller med to kørebaner i hver, og der er områder med flerfarvet lys for at bryde det monotone. En sjov oplevelse i sig selv. Bemærk at der, som ved andre undersøiske tunneller, opkræves bompenge.

Mission impossible

Overskriften henviser ikke til vandreturen, da den fint kan gennemføres af de fleste med en nogenlunde kondition. Preikestolen blev nemlig brugt som "location" for den forrygende afslutningsscene i filmen 'Mission Impossible: Fallout'. Tror ikke vi afslører for meget, når vi siger at det ikke var Tom Cruise som faldt udover kanten til sidst.


"Medbring vandreskoene og brug en dag til at bestige dette verdenskendte udsigtspunkt"

- Kenneth, Norge-rejsespecialist i Vejle


 

Kort

Vis på kort