Hansabyen Bergen

Guide til oplevelser i Bergen

Bergen er den lille storby midt i fjordriget - fuld af historie, særegne skikke og fotomotiver omkring hvert gadehjørne. Byen er omringet af 7 fjelde, flere af dem er nemt tilgængelige fra centrum via velafmærkede stier og kabelbanen. Vandet omslutter centrum, og skaber en unik maritim atmosfære næsten uanset, hvor i byen du befinder dig.

Brug en dag på at udforske byen til fods. Start ved den indre havn, hvor du både finder Bergenshus Fæstning, Bryggen fra Hansetiden og fiskemarkedet. Fortsæt eventuelt gåturen ud på halvøen Nordnes, der har en række kvarterer med charmerende små, gamle træhuse (søg ind på midten af halvøen for det mest charmerende område). Går du helt ud til enden, kommer du til akvariet, som også er et besøg værd, hvis du vil forstå mere om livet under vand. På vej tilbage mod centrum kan du tage vejen forbi universitetshøjen, som byder på flot udsigt ud over centrum.

Nedenfor kan du finde vores guide til udvalgte, spændende oplevelser i den norske by.


"En fantastisk måde at opleve Bergens skønhed på, er en vandretur fra byens centrum op til Fløifjellet. Start din tur ved at tage den charmerende Fløibanen op til toppen af Fløifjellet – det er helt i orden at "snyde" lidt og spare kræfterne til selve vandreturen! Herfra kan du tage den "nemme" tur på ca. 3 kilometer tilbage til centrum eller følge de afmærkede stier til Ulriken, det højeste fjeld omkring Bergen."

- Christina, rejsespecialist i FDM travel


6 udvalgte oplevelser i Bergen

Vejret

Bergen er kendt som en af de mest regnfulde byer i Europa, og historien går på turisten, som spørger en lokal dreng, om det altid regner så meget. Drengen svarer "Det ved jeg ikke, jeg er kun 7 år". Lad dig ikke afskrække, da sommeren normalt byder på godt vejr, men når det først begynder at regne, så stopper det ikke før skyerne er kommet af med al regnen og dermed er lette nok til at komme over bjergene.


"bergen er ideel til både by- og fjeldvanding - kort afstand til alt og fotomuligheder rundt om hvert et hjørne"

- Anders, Direktør FDM travel


Kort

Vis på kort