Vandretur i Bergens byfjeld

Oplev Bergen lidt fra oven

En af de unikke ting ved Bergen er, at naturen er så tæt på. Lige ved Bryggen finder du Fløybanen, der er en kabelbane, som på ganske få minutter tager dig helt til tops på Fløyfjellet 320 m.o.h., hvor der er en smuk udsigt over Bergen, fjorden og fjeldene.

Fløyfjellet er også et godt udgangspunkt for flere vandreture i byfjeldene, som de 7 fjelde omkring Bergens centrum kaldes. Den nemme tur er at gå de 3 km ned til centrum igen via gode og brede stier - i roligt tempo tager turen ca. 45 min. Ønsker du en længere vandretur, kan du følge afmærkede stier til Ulriken, som er det højeste af fjeldene omkring Bergen med sine 643 m.o.h. Turen er på ca. 13 km og du skal beregne omkring 6 timer til turen. Husk gode vandresko eller støvler og ikke mindst varmt tøj, til hvis vejret skifter. Fra Ulriken kan de ekstra friske vælge vandrestien ned til byen, eller du kan tage kabelbanen ned til udkanten af byen, hvorfra der går bus tilbage til centrum.

Du kan selvfølgelig også bare slappe af i Fløyens Folkerestaurant, mens du nyder udsigten til Bergen over en god frokost.

 

Kort

Vis på kort

Oplev Norge - skab din egen historie