Svolvær - Lofotens "hovedstad"

Fisketur, havørnesafari eller vandreture

Svolvær er med sine 7.000 indbyggere den største by i Lofoten og base for en lang række spændende aktiviteter og udflugter.

Hele livsgrundlaget i Lofoten har siden vikingetiden været den enorme fiskebestand i Lofothavet, så intet er mere naturligt end at tage ud på en fisketur. Lofoten er så utroligt rig på dyreliv, og havørnesafari er en spændende oplevelse. På den lille ø Skrova, som ligger 30 minutters sejlads fra Svolvær, kan du opleve og udforske hvide sandstrande, krystalklart vand, og det rige dyreliv – alt dette i nærheden af øens gamle fiskesamfund. Faktisk siger rygterne, at Skrova har flest millionærer pr. indbygger i hele Norge, og det skyldes udelukkende bestanden af fisk i Lofothavet.

Områdets fjelde er også perfekte til vandreture, hvis du har husket at tage vandrestøvlerne med. Her kan en vandretur til Tjeldbergtind anbefales. Den moderate vandretur, som tager 2-3 timer, vil belønne dig med en fantastisk udsigt over Svolvær, Kabelvåg og Vågan. Fra rundturen vil du kunne skue ud over Lofotens vestfjorde og stejle bjerge. Vandrestien er lettilgængelig og er egnet for alle aldersgrupper.

Kort

Vis på kort