Pernille, Butikschef i Odense

Der bliver lyttet til vores behov og ønsker

Mit navn er Pernille og jeg er 46 år. Jeg er butikschef i vores butik i Odense. Jeg har været ansat hos FDM travel i 22 år. Jeg har været butikschef siden 2016. Før FDM travel arbejdede jeg i et andet lille rejsebureau. Som butikschef arbejder jeg både med salg, ledelse, udvikling og trivsel blandt vores medarbejdere. 

FDM travel besøg vores butik i Odense

Jeg arbejder i rejsebranchen, fordi

... det er et glad produkt. Mennesker er umiddelbart glade og positive, når de skal på ferie. Jeg synes, det er fedt at være kreativ og lave rejseplaner for andre og kunne bruge den erfaring, jeg selv har. At have dialogen med kunderne om deres rejsedrømme og så derefter sidde at nørkle med det og få det til at blive til virkelighed, det er megaspændende. 

HOS FDM travel ARBEJDER JEG MED

... salg. ledelse og trivsel hos vores medarbejdere. Jeg er jo butikschef, så det fylder en del. Jeg går meget op i, at alle har det godt og trives. Vi har fx nedsat et lille festudvalg, som laver sociale arrangementer. Vi har bl.a. sejlet i kano og været i udendørs Escape Room. Vi fejrer fødselsdage og fredag starter vi med fælles morgenbrød. Vi har også tit stået for FDM travels årlige sommerfest her i Odense.

Jeg sørger også for at holde personalemøder og performancesamtaler, hvor alle har rum til at sige, hvis noget trykker, eller der er noget, som skal forbedres. For mig er det vigtigt at skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv. Derfor forsøger jeg at være en god støtte for mine medarbejdere og imødekomme deres behov. 

Min hverdag hos FDM travel byder på

... salg og kundehenvendelser, en masse mails i indbakken, den byder på flybookinger, flysystemer, ordresystemer, tilbud, udregning, indhentning af tilbud, sætte ruter sammen, lave vagtplaner, sørger for ferie og frihed, møder og sparring med kollegaer. Alt godt fra havet.

Jeg oplever, at arbejdskulturen i FDM travel

.... er meget engagerende. Dem, jeg har omkring mig i det daglige, er meget passionerede omkring det at rejse og blive udfordret og opleve nye ting. Det gør mig glad. Vi snakker meget sammen kollegaerne imellem og udveksler tips og gode råd, så vi lærer af hinandens erfaringer.

Alle er meget engagerede og vil gerne gøre det bedste de kan. Det oplever jeg især, når noget går galt, for det gør det jo også en gang imellem. Vi bliver meget ærgerlige og påvirkede, hvis kunden ikke får den oplevelse, som vi havde drømt om på deres vegne. For vi vil så gerne, at vores kunder skal have det bedste. Det siger meget om engagementet, synes jeg.

MIT ARBEJDE HOS FDM travel ER SPÆNDENDE, FORDI

... der er så meget forskelligt. Vi kan både sidde med de helt små ture, som indeholder ét ophold, og de helt store familieture til USA, Australien eller Canada, hvor der er en masse, der skal gå op i en højere enhed. Når vi får sådan noget til at lykkes, så er det bare superfedt. Det gør det spændende at vi veksler mellem forskellige destinationer og bliver udfordret på forskellige områder. 

DET ER SJOVT AT GÅ PÅ ARBEJDE, FORDI

... jeg har gode kollegaer. Det er helt sikkert det, der trækker det rigtig meget op. Jeg har alletiders team her i Odense og vi kan grine sammen og være alvorlige sammen. Vi har det bare virkelig sjovt med hinanden. 

FDM travel ER EN GOD ARBEJDSPLADS FOR MIG, FORDI

... det er en arbejdsplads i udvikling og som lytter til ønsker blandt medarbejdere. Jeg synes at ledelsen er gode til at række hånden ud og arbejde sammen med os for at finde løsninger, hvis noget driller eller skal laves om. Det er noget jeg vægter højt. Jeg har været her i mange år og jeg oplever meget ofte, at når vi beder om at tingene skal gøres anderledes, så bliver der også handlet på det.

Dengang jeg startede, der var FDM travel noget helt andet og virksomheden har forandret sig meget. Der er sket en masse i rejsebranchen, både med produkter og med systemer, og jeg føler, at FDM travel faktisk er gode til at forandre sig og følge med.