Plaza Ruedo Alameda i Ronda

Et turistfrit åndehul med autentisk charme

Plaza Ruedo Alameda ligger i den sydlige ende af Ronda, kun ti minutters gang fra byens vartegn Puente Nuevo. Her mødes de lokale og nyder en kop kaffe under trækronerne, mens eftermiddagsroen sænker sig over den skyggefulde plads. Ikke mange turister besøger det afsidesliggende torv, men det er et ideelt pausested på byvandringen, når Rondas mange perler skal udforskes. Plaza Ruedo Alameda byder på lokal siestastemning og autentisk atmosfære, når kør-selv-ferien går forbi Ronda.

Eftermiddagsøl med de lokale

På et lille hjørne ligger Bodega San Francisco. Ved første øjekast ser baren en smule snusket og halv-faldefærdig ud, men det viser sig, at forfald let kan forveksles med charme. Her sidder lokale og betragter pladsen, mens spanske gloser fylder luften. En ældre herre sidder på sin faste plads og hviler armene på sin vandrestok med stråhatten på det hvide plastikbord. Nyd en iskold Alhambra-øl og sæt jer på hjørnet ved Calle Prada Nuevo – det bedste tidspunkt er omkring klokken 18, hvor solens stråler kravler ind mellem husmurene.

En fredelig plads med udsigt til historiens storhed

Plaza Ruedo Alameda ligger et stenkast fra Rondas bymur, der indrammer byens gamle kvarter. Herfra er der udsigt til den imponerende kirke Iglesia del Espiritu Santo og til byporten Puerta de Almocabar. Iglesia del Espiritu Santo er en af Rondas mest interessante kirker og en del af byens oprindelige fæstningsværk. Det var herfra, at den spanske Kong Ferdinand slog den mauriske hær tilbage, da byen var i arabiske hænder.

Lige ved siden af finder I Puerta de Almocabar, der engang var én af hovedindgangene til Rondas befæstede bymidte og som den dag i dag stadig åbner ind til byens små gader og knudrede gyder. De to historiske bygninger udgør en fantastisk kulisse, når I sidder i Andalusiens eftermiddagssol og nyder en kold øl på Plaza Ruedo Alameda.


"Man skal ikke blive skræmt af, at pladsen ser lidt kedelig og rodet ud. Hvis man vil opleve de lokales Ronda, er det her man skal gå hen."


Kort

Vis på kort