Ronda

Historisk by med enestående beliggenhed

Ronda er en utrolig oplevelse som den klynger sig til klippefremspringet ved den over 100 meter dybe kløft, der deler byen i to - den ældre, mauriske bydel 'La Ciudad' og den yngre bydel 'El Mercadillo'. Den majestætiske bro Puente Nuevos massive søjler sørger for sikker passage over kløften og en mageløs udsigt over dalen og området. Ronda er en perle blandt Andalusiens historiske byer og et uundgåeligt stop, når kør-selv-ferien går til Sydspanien.

Udflugt til romantiske Ronda

Ronda ligger godt en times kørsel fra Malaga og er derfor et ideelt mål for en dagsudflugt, når ferien går til den sydspanske metropol Malaga. Udover en enestående beliggenhed, byder Ronda på gamle tyrkiske bade, fine bygninger og den berømte tyrefægtningsarena Plaza de Toros de Ronda, der stammer helt tilbage fra 1785 og regnes som tyrefægtningens vugge. I øvrigt er byen faktisk blandt Spaniens ældste byer, så et besøg vil både byde på kulturhistoriske seværdigheder og scenisk natur og arkitektur.

 

En by med mange ansigter

Ronda byder på alt fra historiske seværdigheder til livlige caféer. Så uanset om du er til kulturelle oplevelser eller hyggelige stunder, er Ronda et besøg værd på din bilferie. Spaniens mauriske fortid er allestedsnærværende i byen og kan opleves i alt fra den bombastiske bymur til de arabiske bade. Hvis du vil helt tæt på det mauriske DNA, er Casa del Rey Moro med de smukke lagdelte haver og nervepirrende mine-nedgang, anbefalelsesværdigt. Haverne ligger lidt afsides og tilbyder et møde med den andalusiske by - uden alt for mange turister.

Melder sulten sig, vrimler det også med tapas-restauranter. Det kan godt betale sig at undersøge mulighederne, så I ikke ender på én af de større turistfælder. Den lille undselige tapasbar Bodeguita El Coto har et simpelt menukort, gør ikke et stort væsen af sine retter og dækker op med plastikduge. Til gengæld er stedet fyldt med sydlandsk siestastemning, maden er velsmagende og her kommer mange spanske familier og nyder deres aftenmåltid. Uanset om I vil udforske byens mange seværdigheder eller blot slentre gennem de kringlede gader, er Ronda absolut et besøg værd på bilferien eller rundrejsen i Andalusien.

Kort

Vis på kort