Cragganmore Distillery

Toner af frugt og karamel

Cragganmore destilleri tager sin "klippe" af et navn fra bjerget, i hvis skygge det ligger. Dette er en whisky med mange tilgange og skjulte smage. Kendt som en af de mest komplekse aroma i Speyside, må det også være en af de bedste, fordi man kun med nød og næppe kan leve op til efterspørgslen.

Cragganmore er kompleks og lækker med frugtrige og honningagtige noter med undertoner af den berømte skotske frugtkage og karamel. En af verdens mest berømte og indflydelsesrige skotske whiskyforfattere hævdede også, at Cragganmore whisky havde "den mest komplekse aroma af enhver malt". Den eneste måde at opdage det for jer selv er selvfølgelig at prøve dem alle.

Inspiration

kompleksitet fra speyside

Cragganmore Distillery ligger i Speyside i den lille by Ballindalloch ved bredden af floden Spey.  En flod, der nærmest er ikonisk for laksefiskere, og et område der huser utallige større og mindre whiskydestillerier og som ofte kaldes 'Malt Whisky Country'. Området er et af Skotlands fem whisky-regioner og har sin egen Malt Whisky Trail.

Cragganmore Distillery blev grundlagt i 1869 af legenden Big John Smith med en nyskabende flad-top kobberkedel, for at skabe den mest komplekse og sødeste maltwhisky. Cragganmore har naturligvis byg og vand fra Skotlands hurtigste flydende flod som to af dens naturlige påvirkninger. Faktisk valgte Big John placeringen netop på grund af den rigelige forsyning af rent kildevand og Cragganmore var det første Speyside destilleri der udnyttede Great Highland Railway's jernbanetransport som et middel til at levere råvarer og sende deres lækre, unikke malt ud i verden.

Cragganmore kan naturligvis besøges året rundt, og der er forskellige ture at vælgeimellem, alt efter temperement og interesse. Og naturligvis altid med "a wee dram" til at runde turen af.

Kort

Vis på kort