Skotland rundt

8 dages kør-selv-forslag rundt i pragtfulde Skotland

En dejlig 8-dages kør-selv tur gennem det smukke skotske højland, der byder på enestående og dramatiske naturscenerier. Turen tager jer også rundt til mange af de kendte whisky-destillerier i forskellige egne af Skotland. Her har man mulighed for virkeligt at få smagt på Skotland.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 12.098 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på 3* hotel i 7 nætter med skotsk morgenbuffet samt 8 dages billeje.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
960 km

Klimapåvirkning:
990 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Edinburgh - Pitlochry - Royal Deeside (205 km)

Kør mod det nordlige Skotland og fortsæt ad A823 mod Crieff. Besøg GlenTurret Distillery, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots.

Fra Perth køres mod nord ad A93 over Glensee-bjergene mod Royal Deeside. Besøg Balmoral, den engelske kongefamilies skotske slot.

Overnatning i området.

Royal Deeside - Speyside - Inverness (160 km)

Kør mod Dufftown og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich, Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

Området Speyside byder også på mange andre seværdigheder, bl.a. naturparker og reservater, slotte som Balvenie Castle og Cawdor Castle (berømt fra Shakespeare's Macbeth), dampjernbane og meget mere. Og på vej mod hotellet kan I lægge turen forbi Culloden Moor, hvor det sidste slag på engelsk jord fandt sted mellem englændere og skotter. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand. Slut dagen af med en spadseretur gennem Inverness, højlandets hovedstad.

Overnatning i Inverness-området.

Inverness - Loch Ness - Isle of Skye (170 km)

Kør til Loch Ness og Caledonian Canal. Kør først til Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af Nessie er sket, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg slotsruinene og læs om stedets spændende historie. Kør videre langs søen og ad A87 nordpå mod Isle of Skye.

Før broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten. Kør nordpå ad A87 over Cullin Hills. Besøg evt. Talisker Distilleri i Carbost, en af de berømte "Classic Malts". Kør videre til Dunvegan Castle, Clan MacLeods hjem i 800 år. Her kan I følge klanens historie gennem 30 generationer. Kør evt. op om nordspidsen på øen og nyd den fantastiske udsigt mod De Ydre Hebrider. Besøg havnen i Portree. 

Overnatning på Skye.

Isle of Skye - Fort Williams - Oban (200 km)

Kør mod Armadale. I Armadale kan I besøge Clan Donald Visitor Centre, hvor Museum of Isles er indrettet i en restaureret del af slottet. Her fortælles historien om MacDonalds og Lord of the Isles.

I kan nu vælge at køre tilbage over broen ved Kyle of Lochalsh eller tage færgen fra Armadale til Malleig på fastlandet (afgang ca. hver time - en overfart koster ca. £ 25 for bil og to personer). OBS: Tager I færgen skal I have tilkøbt en ekstra forsikring til billejen. Spørg FDM travel.

.På vej fra Malleig til Fort Williams passeres Glenfinnan Monument til minde om Bonnie Prince Charlies landgang i 1745 ved starten af Jakobitternes oprør, der senere sluttede med slaget på Culloden Moor. Besøg evt. Ben Nevis, Skotlands højeste bjerg, 1344 m. Hvis tiden tillader det, hvorfor så ikke tage en tur op til Anoch Moor, hvorfra I på en god kan har en formidabel udsigt over vestkysten. Gå en tur i den lille hyggelige by.

Kør sydpå ad vej A82 gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. Med lidt held kan I også se ørne i området. Videre vestpå ad A85 til Oban, en vigtig havneby på vestkysten. Besøg evt. Oban Distillery, en af The Classic Malts.

Overnatning i Oban.

 

Oban - Loch Lomond - Aberfoyle (130 km)

Er I i god tid, bør I køre sydpå ad A816, en fantastisk smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor. Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns. Kør mod Callander og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor. 

Overnatning i Aberfoyle.

Aberfoyle - Stirling - afrejse Edinburgh Airport (80 km)

Besøg Stirling Castle, som har domineret så meget af Skotlands turbulente historie. I Stirling kan I også bestige Wallace Monument, som er rejst til minde om William Wallace (filmatiseret som Braveheart) og vandre over til Bannockburg, stedet for hans mest berømte sejr. Turen ender i Edinburgh Airport, hvor lejebilen afleveres og turen går det sidste stykke med fly.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.098 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Edinburgh retur
 • 7 x overnatning i dobbeltværelse på 3* hotel
 • 7 x skotsk morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om priser og hotelkapacitet

I Skotland er priserne i højsæsonen juli og især august, væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, spcielt i august.

Det samme gælder for Skye, der har begrænt antal overnatningsmuligheder. Alternativ kan være overnatning på fastlandet.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Inverness eller Edinburgh eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011