Haggis - Skotlands nationalret

Velsmagende involde

Haggis, en stuvning lavet på indmad, serveret med kartoffel- og kålrabimos og tilsat lidt whisky, er nok Skotlands mest traditionelle ret. Stuvningen minder ret meget om finker. Rettens historie går langt tilbage, da det at koge indvoldene i dyrets mave var en naturlig måde hurtigt at tilberede maden efter en jagt. Selv om ideen med indvolde tilberedt i en mave måske ikke lyder så tillokkende, bliver mange positivt overrasket over den nøddeagtige og delikate smag en god haggis byder på.

I dag finder finder I haggis i mange forskellige retter og situationer. Nogle steder får I haggis til en traditionel skotsk morgenmad med bacon, æg og toast. Andre steder kan I få det som et mellemmåltid i form af "pasties" (indbagt brød), eller som fast food i form af haggispølser eller frityrstegt haggis serveret med pommes frites.

Den originale haggis kan I dog stadig få hos de mange lokale slagtere i Skotland. En prisvindende haggis finder I hos slagteren Tom Courts i den lille byen Burntisland lige nord for Edinburgh. 

Kort

Vis på kort