Inveraray Castle - et rigtigt eventyrslot

Inspiration

Museum kombineret med privat bolig

Det utroligt flotte slot får hurtigt tankerne hen på Walt Disney og prinsesseeventyr. Med de 4 tårne og den perfekte symmetri er Inveraray Castle en fryd for øjet, og kameraet kommer nemt på overarbejde. Slottet er først og fremmest et familiehjem, hvor Hertugen af Argyll Torquhil Ian bor med sin hustru og parrets 3 børn. Ca. halvdelen af slottet er lukket for offentligheden og resten fungerer som museum.

Sørg endelig for at komme med på en guidet rundtur og få indblik i historien om Inveraray Castle. Se det gamle køkken i kælderen og den flotte spisestue, hvor et afsnit af serien "Downton Abbey" er optaget. Opholdsstuen er udsøgt dekoreret i parisisk stil med et sæt originale gobeliner (vævet vægtæppe) fra 1780´erne og soveværelserne på første sal står også fortsat med møbler tilbage fra 1700-tallet.

ANBEFALET AF STINE, REJSE SPECIALIST I LYNGBY

Ud over en spændende rundvisning på slottet, kan jeg anbefale jer at bruge lidt tid på haven. Her finder I mange træer og planter familien har haft med hjem fra udlandet igennem årene. Snup frokosten eller kaffen i caféen i underetagen :)

Kort

Vis på kort