Lagavulin Distillery

kraftige toner af tørv

Alle whiskyer der kommer fra Lagavulin-destilleriet er berømte for deres majestætiske næse af hebridisk tørverøg, deres rigt strukturerede og komplekse smag og deres lange, søde og kraftfulde finish. Summen af den lidenskab, arv og færdigheder, der ligger bag håndværket.

Derfor anses Lagaviulin verden over for en af de mest specielle Single Malts, der nu har været destilleret i over 200 år siden 1816. Beliggende i den maleriske Lagavulin Bay, er dette en oplevelse I ikke må gå glip af. Tag en rundtur i destilleriet og se de usædvanlige pæreformede kobberkedler, hvor grunden til den pragtfulde whisky lægges. Tørv, malt, langsom destillation og lang modning over 16 år er altsammen med til at sikre Lagavulins komplekse og rige karakter. 

Inspiration

Karakterfuld fra øen Islay

Lagavulin ligger på sydkysten af øen Islay mellem Ardbeg og Laphroaig. I 1742 var der mindst ti ulovlige destillerier i Lagavulin, og der skulle gå yderligere 74 år før den lokale landmand John Johnston grundlagde det første lovlige destilleri nær Dunyvaig Castle. Navnet kan have ændret sig gennem årene, men fornemmelsen af tørv og røg, der gennemsyrer denne maskuline malt, har bestemt ikke ændret sig.

Man kan besøge Lagavulin næsten hver dag året rundt, og som altid er det en god idé at bestille tid på forhånd. Her kan I tage en rundtur 'Lagavulin Distillery Tour' der afsluttes med en smagsprøve på en whisky. Der er også en 'Sensory Tasting Experience' hvor I kan smage og dufte  jer gennem fem whiskyer og syv aromaer (I får et tasting kit med hjem) samt et besøg i deres lager hvor I kan opleve lagringsprocessen og nyde et enkelt glas.

Kort

Vis på kort