Urquhart Castle - slottet på kanten af Loch Ness

Naturlig skønhed og 1000 års historie

Nyd den fantastiske udsigt over Loch Ness og oplev et glimt af det middelalderlige liv fra ruinerne af det største slot i højlandet. Selvom dele af slottet kan dateres tilbage til omkring år 500, var det først i middelalderen, slottet for alvor tog form. Flere steder står kun dele af ydermuren tilbage i dag, men hjørnebygningen "Grant Tower" er godt bevaret. Uanset om I går rundt i det, der var den den store festsal, kikker indenfor i de gamle fængselsceller eller klatrer op i tårnet for at holde øje med fjenden, fornemmer I slottets storhedstid.

I besøgscenteret kan I nyde en kop varmt eller koldt at drikke, mens I kikker ud over Urquart Castle med Loch Ness og bakkerne i The Great Glen i baggrunden. Her kan I også se en samling af forskellige genstande, der er efterladt af stedets beboere. På den store græsplæne foran slottet ;finder I en tro kopi af en katapult fra middelalderen.

Ønsker I at se Urquhart Castle fra søsiden også, kan en sejltur fra Clansman Harbour syd for Inverness anbefales. Turen tager ca. en halv time hver vej, og den tid kan I passende bruge på at spotte efter søuhyret Nessie der efter sigende lever i søen Loch Ness.

Kort

Vis på kort