Borgen der våger over Peñafiel

En borg højt over vinmarkerne

Midt i vindistriktet Ribera del Douro ligger byen Peñafiel og dens borg højt på en bakketop omgivet af vinmarker.

Peñafiel er så at sige omgivet af vin og vingårde - og borgen ovenover byen afspejler stedets omtumlede historie. I byen finder I, som i mange andre spanske byer, det tidligere jødisk kvarter, der afspejler den store betydning, som jøderne havde i middelalderens Spanien før forfølgelserne og fordrivelsen pudsigt nok til det arabiske Nordafrika. Byens kristne arv afspejler sig i adskillige kirker som Iglesia Santa Maria de Mediavilla, der også rummer et museum for religiøs kunst og Iglesia de San Miguel de Reoyo samt klostrene Claustro del Convento de San Pablo, Santa Maria og Santa Clara.

Det mest spektakulære torv i byen er den store rektangulære plads Plaza del Coso, der er omgivet af lave bygninger med træbalkoner. Herfra kan byens borgere i sikkerhed se tyrefægtning, når pladsen indrammes med behørigt hegn.

Plaza del Coso har en fortrinlig bagkant i borgen, der siden stedet blev befæstet i 1300-tallet har våget over byen. Borgen er yderst velbevaret med mur vejen rundt, et 30 meter højt borgtårn og indeni to gårde, hvor der har været godt plads til at proviantere. I dag er provianten erstattet med et vinmuseum for den omliggende provins.

Kort

Vis på kort