3 hemmelige Calaer på Mallorcas østkyst

Uberørte naturskønheder

Mallorca er et paradis for strandelskere og særligt øens østlige kyst frister med smukke, gyldne badebugter, fiskerlejer og skønne landsbyer. Landskabet veksler mellem frodige olivenlunde og lavendelmarker til golde bakkelandskaber og kratskov - og under jer åbner sig en eventyrlig verden af drypstenshuler, grotter og naturlige klippeformationer. Bugterne ligger ofte afsides, gemt væk og uberørt af masseturismen, så I belønnes med naturskønhed i særklasse, ro, charme og idyl.

Inspiration

1. Cala Varques - Uspoleret undervandseventyr

Stranden Cala Varques på Mallorca

 

I glemmer hurtigt feriestress og masseturisme, når I breder strandtæppet ud i bugten Cala Varques og begraver tæerne i det silkebløde og kridhvide sand. Bugten huser en af Mallorcas sidste uspolerede strande med pinjeskov og laveklipper. Her kan I solbade i ro og fred, hvor kun lyden af bølgeskvulp når jeres øregange. Har I snorkeludstyret i orden, giver bugtens krystalklare turkise vand jer perfekte betingelser for spændende og farverige undervandseventyr i havets forunderlige verden. Cala Varques ligger små 10 km fra Porto Christo og tilbyder ingen strandbarer og mulighed for at købe iskolde læskedrikke – så medbring en madpakke og nyd livet.

2. Calo de Marmols - Marmorbugten

Fyrtårnet Cap de ses Salines på Mallorca

 

Vil I langt væk fra Mallorcas travle feriebyer, er den afsidesliggende Calo de Marmols - på dansk Marmorbugten - et godt bud. Omgivet af høje klipper med pletvis grøn bevoksning er I inviteret til en forfriskende dukkert i bugtens glasklare vand, der glimter i turkise og grønne farver. Turister finder sjældent frem til Marmorbugten, da den næsten 6 km lange vandretur fra fyrtårnet Cap de ses Salines kan føles uoverskuelig i den bagende varme. Men har I husket ordentligt fodtøj og medbragt vand, er vandreturen det hele værd og omgivelserne enestående.

3. Calo des Moro - de lokales favorit

Bugt med stranden - Calo des Moro på Mallorca

 

Dybt inde i en bugt, små 6 km fra Santanyi i det sydøstlige hjørne af Mallorca, finder I Calo des Moro med sine stejle klipper, hvide sand og turkisblå vand. Bugten er en af Mallorcas bedst bevarede hemmeligheder - men som alle lokale beboere kender til. Vandets turkise nuancer inviterer til skønne svømmeture mellem de høje klipper - og det silkebløde sand gør det mere end behageligt at solbade i rolige omgivelser. Calo des Moro kan være svær at finde, idet områdets beboere ofte sætter skilte op med ’privat vej’ for at undgå for mange turister - men hvis I prøver at undgå weekenderne, har I god mulighed for at dase på en af øens bedste strande.

Kort

Vis på kort