Mallorca for livsnydere

10 dages forkælelse

Mallorca har længe været betragtet som en "badeø", hvor man tog på charterferie for at plaske rundt i Middelhavet og nyde godt af de mange mere eller mindre gode strandrestauranter og barer, der lokker med færdige menu'er og meget lave priser.

Men Mallorca er meget mere, meget andet og meget bedre end det. 

Mallorca er også en ø med en rigt varieret natur, men bjerge, klippekyster, flade marker, olivenplantager, citrontræer, vinstokke og meget meget mere. Derfor er Mallorca perfekt til nogle afslappende livsnyder dage i smukke omgivelser langt fra alverdens støj og larm. Og så kan I alligevel nå Palma eller en af de gode badestrande på vejen rundt på øen.   

Borte fra Alfarvej åbner der sig helt nye verdener for jer, der drømmer om en afslappende ferie i Mallorca's venlige klima, men som samtidig ønsker fred og ro i smukke omgivelser med en god restaurant eller spa-oplevelser lige ved hånden.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Mallorca's charmerende landskaber

Fra 17.215 kr.
pr. person inkl.flybillet, ophold i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. 8 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
570 km

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Hvorfor vælge en pakkerejse?
Køb altid en pakkerejse, så er du sikret, hvis det uforudsete pludseligt sker. Læs mere her

Vi er klar til at hjælpe dig med din kør-selv-ferie!

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Palma lufthavn - Orient (57 km)

Ved ankomsten i Palma lufthavn afhenter I jeres lejebil, og nu er I klar til at opleve Mallorca.

Fra lufthavnen i Palma går turen ad hovedvejen til Bunyola. Derfra snor vejen sig de kun 10 km op til Orient i Tramuntana-bjergene, men det måske føles det noget længere, da de mange sving fordrer et afdæmpet tempo. Til gengæld får I en tur gennem noget af Mallorca's smukkeste natur. Fremme i Orient, som er en ganske lille landsby med ca. 25 huse og ret få indbyggere, ligger Finca Hotel Son Palou på højre side af vejen med en ret stejl opkørsel til parkeringspladsen.

Selv om der er stille og fredeligt i Orient, behøver I på ingen måde kede jer. Området lokker med mange vandrestier, og har I fodtøjet i orden er i hurtigt ude i den vilde natur kun akkompagneret af fuglefløjt og vindens susen i trætoppene. 

Nyd dagen på den charmerende Finca, så I er klar til oplevelser de kommende dage.

Overnatning på Finca Son Palou i Orient

Orient - udflugt til Port de Sóller (50 km)

Naturligvis kan I vælge bare at lave ingenting og nyde livet ved hotellets svimmingpool eller i skyggen med en god bog, men skulle I have lyst til at se lidt mere af området er en tur til Sóller og Puero Sóller en rigtig god idé. Sóller, der ligger i en dal med oliven-, citron- og appelsin plantager, er en af de lidt større byer i Tramuntana-bjergene med mange gode restauranter, tapas-barer og caféer. 

Byens isolerede beliggenhed i bjergene nogen vej fra kysten sikrede den nogenlund fra sørøvere der ledte efter skatte, kvinder og børn. Ved et bestemt slag i 1561 vandt borgerne en stor sejr over mere end 1660 mauriske pirater fra Algier, en begivenhed der stadig fejres i maj, hvor alle klædes ud som maurer eller kristne og slaget genopføres på stranden.

Fra Sóller kan I tage veterantoget ud til Puerto Sóller, slappe af med en drink på en cafe på strandpromenaden eller dyppe tæerne i Middelhavets lune vande. Alternativt kan I køre i bil til Puerto Sóller, så har I nemlig bilen med og kan køre op til Far des Cap Gros, hvorfra I har en fantastisk udsigt ned over havnen og ud over Middelhavet. 

Er I til en smuk by mere, så benyt lejligheden til at se forbi Mallarcas smukkeste by Fornalutx, som blot ligger ca 20 minutters kørsel nord for Sóller. 

Hvad I end vælger bliver i Ikke skuffede, og bagefter kan I glæde jer til en dukkert i hotellets dejlige swimmingpool og en kop kaffe eller en drink i skyggen på hotellets terrasse.

Overnatning på Finca Son Palou i Orient

Orient - udflugt til Deía og Valdemossa (70 km)

Som i går kan I naturligvis vælge bare at lave ingenting og nyde livet ved hotellets swimmingpool eller i skyggen med en god bog, men skulle I have lyst til at se lidt mere af området er en tur til Valdemossa et godt forslag. Valdemossa ligger midt mellem Tramuntana-bjergenes knoldede bjergtoppe og er Mallorcas højest beliggende by med 425 m over havet. Byen er omgivet af frodige dalstrøg med frugtplantager. 

Når I zig-zagger jer videre ad de snoede bjergveje kan I lægge vejen forbi Deia, en køn lille landsby med grønne skodder og gullige stenhuse. Og havde det ikke været for Robert Graves, en engelsk poet og forfatter, der flyttede til byen i 1932, ville Deia nok 'bare' være en anden lille hensovende by. Men det daværende kunstnerkollektiv, der opstod efter krigen, har lokket mange mennesker til byen, og i dag har mange velhavere huse i Deia.

Overnatning på Finca Son Palou i Orient

Orient - Alcúdia (61 km)

Efter morgenmaden går turen videre videre nordpå fra Orient til dagens mål Alcúdia.

Her vil det,være en fin oplevelse som det første at køre op til Castell d'Alaró. Vejen snor sig op til toppen i 805 m højde, hvorfra I har en formidabel udsigt over store dele af Mallorca. Det er én af tre klippeborge på Mallorca, de andre to er Castell del Santuari i Felanitx og Castell del Rei i Pollença. Det er gamle militæranlæg stammer tilbage fra 1200-tallet.

Vejen fortsætter mod Campanet , der ligger i den smukke og stille Vall de Sant Miquel, som er porten til Tramuntana-bjergene.

Undervejs til Alcúdia kan I lægge vejen forbi Grotten Coves de Campanet, hvor I 50 meter under jordens overflade kan opleve en af de mere ukendte drypstenshuler på Mallorca.

Vel ankommet til Alcúdia checker I ind på jeres hotel, og så er resten af dagen til at slappe af ved poolen på hotellets tagterrasse, opleve det gamle Alcúdia og finde et sted til at nyde jeres aftensmad.

Overnatning på Forum Boutique Hotel i Alcúdia

Alcúdia - udflugt til strand og klipper (60 km)

Hvis dagen lokker med en tur til stranden er det på ingen måde nogen lang tur. De dejlige strande på Mallorcas nordkyst, som Formentor, Polleça, Alcudia og Playa de Muro, er kun 15 km fra hotellet. Og hvis det er en gang golf der trækker, er der  kun 9 km til Pollença Golf Club (9 huller) og 15 km til Alcanda Golf Club (18 huller) ved Port d'Alcúdia.

 

Overnatning på Forum Boutique Hotel i Alcúdia

 

 

Alcúdia - Campos (165 km)

Det er tid til opbrud fra Alcúdia og kør-selv turen fortsætter tværs over øen mod øens østkyst.

Læg fx vejen gennem den lille by Sineu, der ligger lige midt på Mallorca. Byen frister med en labyrint af smalle gade, hvor lys og skygge sætter en særlig stemning. Som i alle andre byer foregår livet på pladsen Plaça es Fossar 'øverst' i byen nær kirken, hvor der hver onsdag er der market fra kl. 9 til kl. 14. En charmerende oplevelse som gerne kan kombineres med frokost på en af pladsens restauranter. 

Fortsæt herfra mod øst mod Porto Cristo, og herfra ned langs kysten. Her finder i en lang perlerække af strande - caler - hvor I kan lade jer friste af det klare vand og nyde Middelhavets bølger, 

Dagens tur slutter i Mallorcas sydøstlige hjørne, hvor I finder en af øens absolut bedste spa og wellnes hoteller.

Overnatning på Fontsanta Hotel - Thermal Span & Wellness i Campos

Campos - nyd dagen med spa og wellness i solen

Dagen er sat af til ren afslapning på Fontsanta Hotel, hvor I enten bare kan vælge at slappe af i de smukke omgivelser ved poolen eller nyde en af de spabehandlinger, der tilbydes på stedet. Spa tilbudene her er så anderledes end hvad I ellers finder på andre spa, så nyd det termale vand og de mange typer behandlinger, som stedet tilbyder.

Fontsanta Hotel ligger lige på kanten af saltindvindingsområdet Salina d'Es Trenc, så I kan både se kanten af det fra hotellet, men får I lyst til en tur, så kan I tage en af de guided ture i området.

Overnatning på Fontsanta Hotel - Thermal Span & Wellness i Campos

Campos - Palma

Efter en uge i de fredeligste og mest afslappende omgivelser I kan forestille jer, er det nu tid til at få civilisationen og bylivet ind under huden igen. Og måske er der også et kreditkort der skal luftes i nogle af Palma's fortræffelige butikker.

Nu går turen nu mod 'storbyen' men lad jer ikke lokke til at bruge motorvejen. Læg istedet turen ud gennem landskabet i det sydlige Mallorca og følg de små veje mod Palma. Turen tager en smule længere tid, men er det hele værd og undervejs får I helt nye indtryk af Mallorca. Læg f.eks. vejen over Llucmajor og Randa, og når I er i Randa, så tag turen op til klosteret Santuari de Cura, hvor I både kan nyde klosteret og dets bygninger men ikke mindst den bogstavelig tal bjergtagende udsigt over Mallorca til Tramuntana bjergene på øens vestkyst.

Ved eller inden ankomsten tiI Palma anbefaler vi at I afleverer jeres lejebil, så I ikke både skal betale for billejen og parkeringen i de næste to dage. Bilen kan afleveres enten i Palma by eller i Pama lufthavn, hvorfra der kun er en kort tur i taxa til hotellet.

I Palma checker I ind på Hotel Convent de la Missió, der ligger i den gamle bydel i et gammelt konvent, der er nænsomt renoveret så historisk charme mødes med moderne komfort på den bedst tænkelige måde.

Resten af dagen og aftenen tilbringes i Palma's hyggelige, gamle bydel, der lokker med utallige butikker, caféer, restauranter og barer. Og hvad kan være bedre end at lade dagen klinge ud med et godt glas Cava? 

Overnatning på Hotel Convent de la Missio i Palma

Byliv i Palma

Palma, Mallorca's hovedstad er på en gang stilfuld, intim, livlig og pulserende, som man kan forvente, når næsten halvdelen af øens befolkning bor i byen. Her en masser af hoteller, trendy restauranten, caféer, butikker og et livlig natteliv, både på den kulturelle og den mere muntre scene.

En af byens hovedattraktioner er den store gotiske katedral, tæt ved havnen. Dette område, der er kendt som Palma's gamle bydel, byder på smalle passager, historiske monumenter og smuk arkitektur. Og i de mange gågade fristes I med utallige caféer, gallerier og små butikker. Begynd evt. turen rundt i den gamle bydel ved katedralen ad Passeig des Born  med de fine high-street og designer butikker inden turen går ad Rambla'en eller ind i Avinguda Jauma III med flere butikker.

Alternativt kan I gå lidtvest for Passeig de Born og besøge det kuriøse gamle distrikt Sa Llotja, som også lokker med butikker, gallerier og fine spanske restaurater. Og bliver i Trætte af de mange butikke og alle de andre turister er der ikke langt til det overdækkede marked Mercat de l'Olivar, hvor der sælges alt fra friske citroner til flåede kaniner. Og måske går vejen forbi den berømte Plaça de Cort med det legendariske gamle oliventræ, der siges at være omkring 800 år gammelt, og som er en af byens mest beundrede attraktioner.

Overnatning på Boutique Hotel de la Missio i Palma

Palma - afrejse Palma lufthavn (10 km)

Kør-selv turen Mallorca rundt er nu tæt på sin afslutning, så nu går det med taxa til lufthavenen og med fly retur til Danmark.

Men - er I til et par dage ved en dejlig strand, så kan det let lade sig arrangere at tage et par dage mere på øen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 17.215 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Palma de Mallorca retur
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse med morgenmad
 • 8 dages billeje
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 3 overnatninger på Finca Son Palou i Orient
 • 2 overnatninger på Forum Boutique Hotel i Alcúdia
 • 2 overnatninger på Fontsanta Hotel Termal Spa & Wellness i Campos
 • 2 overnatninger på Hotel Convent de la Missió i Palma

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage på et eller flere hoteller .

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011