Mallorca for livsnydere

9 dages forkælelse

Mallorca har altid været betragtet som en "badeø" hvor man kun tager hen for at plaske rundt i Middelhavet og nyde godt af de mange mere eller mindre gode strandrestauranter og barer, der lokker med færdige menu'er og meget lave priser. Men Mallorca er meget mere, meget andet og meget bedre end det. 

Mallorca er også en ø med en rigt varieret natur, men bjerge, klippekyster, flade marker, olivenplantager, citrontræer, vinstokke og meget meget mere. Derfor er Mallorca perfekt til nogle afslappende dage i smukke omgivelser langt fra alverdens støj og larm. Og så kan man alligevel nå Palma eller en af de gode badestrande på mindre end en times tid.   

Borte fra Alfarvej åbner der sig helt nye verdener for dem, der drømmer om en afslappende ferie i Mallorca's venlige klima, men som samtidig ønsker fred og ro i kønne omgivelser med en god restaurant lige ved hånden.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Mallorca's charmerende landskaber

Fra 10.647 kr.
pr. person inkl.flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter inkl. 9 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
324 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Orient - en perle i bjergene

Fra lufthavnen i Palma går turen ad hovedvejen til Bunyola. Derfra snor vejen sig de kun 10 km op til Orient i Tramuntana-bjergene, men måske føles det noget længere, da de mange sving sætter et afdæmpet tempo. Til gengæld får I en tur gennem noget af Mallorca's smukkeste natur. Fremme i Orient, som er en ganske lille landsby med ca. 25 huse og ret få indbyggere, ligger Finca Hotel Son Palou på højre side med en ret stejl opkørsel til parkeringspladsen.

Selv om der er stille og fredeligt i Orient, behøver I på ingen måde kede jer. Området lokker med mange vandrestier, og har I fodtøjet i orden er i hurtigt ude i den vilde natur, kun akkompagneret af fuglefløjt og vindens susen i trætoppene. Den nærmeste badestrand er Pourto de Sóller, der nås på mindre end en times kørsel.

Overnatning i Orient

Sóller - bjerge og strand (0-50 km)

Naturligvis kan I vælge bare at lave ingenting og nyde livet ved hotellets svimmingpool eller i skyggen med en god bog, men skulle I have lyst til at se lidt mere af området er en tur til Sóller og Puero Sóller et god idé. Sóller, der ligger i en dal med oliven-, citron- og appelsin plantager, er en af de lidt større byer i Tramuntana-bjergene med mange gode restauranter, tapas-barer og caféer. 

Byens isolerede beliggenhed i bjergene nogen vej fra kysten sikrede den nogenlund fra sørøvere der ledte efter skatte, kvinder og børn. Ved et bestemt slag i 1561 vandt borgerne en stor sejr over mere end 1660 mooriske pirater fra Algier, en begivenhed der stadig fejres i maj, hvor alle klædes ud som moorer ellerkristne og slaget genopføres på stranden.

Fra Sóller kan I tage veterantoget ud til Puerto Sóller, slappe af med en drink på strandpromenaden eller dyppe tæerne i Middelhavets lune vande. Alternativt kan I køre i bil til Puerto Sóller, så har I nemlig bilen med og kan køre op til Far des Cap Gros, hvorfra I har en fantastisk udsigt ned over havnen og ud over Middelhavet. 

Hvad I end vælger bliver i Ikke skuffede, og bagefter kan I glæde jer til en dukkert i hotellets dejlige swimmingpool og en kop kaffe eller en drink i skyggen på hotellets terrasse.

Overnatning i Orient

Valdemossa - arabere og Chopin (0-70 km)

Som i går kan I naturligvis vælge bare at lave ingenting og nyde livet ved hotellets swimmingpool eller i skyggen med en god bog, men skulle I have lyst til at se lidt mere af området er en tur til Valdemossa et godt forslag. Valdemossa ligger midt mellem Tramuntana-bjergenes knoldede bjergtoppe og er Mallorcas højest beliggende by, 425 m over havet. Byen er omgivet af frodige dalstrøg med frugtplantager. 

Byen Valdemossa, der gennem tiderne har forandret sig meget lidt, har navn efter en arabisk fyrste ved navn Mussa, der hersekede over området i 1200-tallet, men i nyere tid er byen mere forbundet med komponisten Chopin, der levede i byen vinteren 1838-39 sammen med hans kvindelige ledsager Armandine Dupin, bedre kendt som George Sand. 

Valdemossa er en af de smukkest landsbyer på Mallorca. Med snævre gader og huse bygget af de lyse sten, kan man her opleve en fredsommelig og rolig stemning, blot man kommer få skridt væk fra centrum. Her er det en gammel tradition, at mange huse har religiøse symboler på de smukke navneskilte ved indgangsdøren. Byens mest bemærkelsesværdige bygning er det gamle kloster, Real Cartuja, der absolut også er et besøg værd med det gamle apotek og kunstmuseet med billeder af Picasso, Miro og Juli Ramis. Og så naturligvis Chopin's celle.

Når I zig-zagger jer videre ad de snoede bjergveje kan i lægge vejen forbi Deia, en køn lille landsby med grønne skodder og gullige stenhuse. Og havde det ikke været for Robert Graves, en engelsk poet og forfatter der flyttede til byen i 1932 ville Deia nok 'bare' være en anden lille hensovende by. Men det daværende kunstnerkollektiv der opstod efter krigen, har lokket mange mennesker til byen, og idag har mange velhavere huse i Deia.

Overnatning i Orient

Campanet - landlig idyl

Efter morgenmaden går turen videre mod Campanet og S'hort de Monnaber, der ligger i den smukke og stille Vall de Sant Miquel i Campanet, som er porten til Tramuntana-bjergene. Her møder jer et dejligt hotel i skønne rolige omgivelser, en grund på 125 hektarer med tusindvis af oliventræer, pinjetræer, mandeltræer m.m. For at få mest muligt ud af turen anbefaler vi at I vælger de mindre vejen, fremfor de større direkte Ma-13.

Da området omkring hotellet er forholdsvis fladt kan det være spændende at leje en cykel på hotellet og udforske egnen nærmere, ofte af veje med meget lidt trafik. Og da der er cykelryttere overalt på Mallorca, behøver I ikke være nervøse for trafikken, blot I udviser almindelig omtanke.

Overnatning i Campanet

 

Coves de Campanet og Ses Font Ufanes (0-6 km)

Som de første dage kan I naturligvis vælge bare at lave ingenting og nyde livet ved hotellets swimmingpool eller i skyggen med en god bog, men skulle I have lyst til at se lidt mere af området er en tur til Coves de Campanet, et godt forslag. Grotterne ligger kun ca. 2 km fra hotellet, og kan nemt nås også på cykel. 

Coves de Campanet er et hulekompleks på 3200 m2 og stien der løber gennem dem er 400 m lang.  En guidet tur tager ca. 40 minutter og tager jer gennem forskellige gallerier og store grotter. Undervejs fortæller professioneller guider om gritter ligesom beslysningen sætter fokus på de smukke krystalformation og de imponerende stalagkit- og stalagmit-formede kalkaflejringer. Turen tager jer 10 millioner år tilbage i tiden, men hulerne blev først opdaget i 1945 og er idag en af Mallorcas vigtigste attraktioner.

Coves de Campanet ligger i et fredet område kendt som Ses Font Ufanes. Det er det perfekte sted til en lettere vandretur på velafmærkede stier, og selv om der er masser af vandrestier langs kysten, er det noget ganske andet at vandre langs en flod til lyden brusende vand. Kilderne får vand fra jordlag der fyldes med vand til bristepunktet når det regner meget, hvilket får vand til at pible op af jorden og danne naturlige vandfald. Mængden af vand afhænger naturligvis af mændgen af nedbør.   

Overnatning i Campanet

 

 

Strand, klipper eller marked (0-50 km)

Hvis dagen lokker med en tur til stranden er det på ingen måde nogen lang tur. De dejlige strande på Mallorcas nordkyst, som Formentor, Polleça, Alcudia og Playa de Muro, er kun 15 km fra hotellet. Og hvis det er en gang golf der trækker, er der  kun 9 km til Pollença Golf Club (9 huller) og 15 km til Alcanda Golf Club (18 huller) ved Port d'Alcúdia.

En fin oplevelse kan det også være at køre op til Castell d'Alaró. Fra byen Alaró snor vejen sig 6 km op til toppen i 805 m højde, hvorfra I har en formidabel udsigt over store dele af Mallorca. Det er én af tre klippeborge på Mallorca, de andre to er Castell del Santuari i Felanitx og Castell del Rei i Pollença. Det er gamle militæranlæg, der stammer helt tilbage fra 1200-tallet.

Et andet godt udflugts mål er den lille by Sineu, der ligger lige midt på Mallorca. Byen frister med en labyrint af smalle gade, hvor lys og skygge sætter en særlig stemning. Som i alle andre byer foregår livet på pladsen Plaça es Fossar 'øverst' i byen nær kirken, hvor der hver onsdag er der market fra kl. 9 til kl. 14. En charmerende oplevelse som gerne kan kombineres med frokost på en af pladsens restauranter. 

Overnatning i Campanet

 

 

Fra palmer til Palma

Efter en uge i de fredeligste og mest afslappende omgivelser man kan forestille sig, er det nok tid til at få civilisationen og bylivet ind under huden igen. Og måske er der også et kreditkort der skal luftes i nogle af Palma's fortræffelige butikker.

Derfor går turen nu mod 'storbyen' men lad jeg ikke lokke til at bruge motorvejen. Læg istedet turen ud gennem landskabet i detcentrale Mallorca og følg de små veje sydpå. Turen tager længere tid, men er det hele værd og undervejs får I helt nye indtryk af Mallorca. Læg f.eks. vejen over Selva, Sencelles, Pina, Randa og Llucmajor. Selv med denne omvej når I ikke op på en afstand over 80 km til Palma. 

I Palma kan I enten køre direkte til det lækre hotel Posada Terra Santa, der ligger et stenkast fra katedralen i Palma. Alternativt kan I køre til lufthavnen og aflevere bilen, hvis I ikke skal bruge den mere. Så kan det være en god idé at tage en taxa ind til hotellet. Posada Terra Santa er et historisk hotel med rødder helt tilbage til 1200-tallet da baroniet Bunyolí opstod. Bygningen er nænsomt renoveret så historisk charme mødes med moderne komfort på den bedst tænkelige måde.

Resten af dagen og aftenen tilbringes i Palma's hyggelige, gamle bydel, der lokker med utallige butikker, caféer, restauranter og barer. Og hvad kan være bedre end at lade dagen klinge ud med et godt glas Cava? 

Overnatning i Palma

 

Byliv i Palma

Palma, Mallorca's hovedstad er på en gang stilfuld, intim, livlig og pulserende, som man kan forvente, når næsten halvdelen af øens befolkning bor i byen. Her en masser af hoteller, trendy restauranten, caféer, butikker og et livlig natteliv, både på den kulturelle og den mere muntre scene.

En af byens hovedattraktioner er den store gotiske katedral, tæt ved havnen. Dette område, der er kendt som Palma's gamle bydel, byder på smalle passager, historiske monumenter og smuk arkitektur. Og i de mange gågade fristes I med utallige caféer, gallerier og små butikker. Begynd evt. turen rundt i den gamle bydel ved katedralen ad Passeig des Born  med de fine high-street og designer butikker inden turen går ad Rambla'en eller ind i Avinguda Jauma III med flere butikker.

Alternativt kan I gå lidtvest for Passeig de Born og besøge det kuriøse gamle distrikt Sa Llotja, som også lokker med butikker, gallerier og fine spanske restaurater. Og bliver i Trætte af de mange butikke og alle de andre turister er der ikke langt til det overdækkede marked Mercat de l'Olivar, hvor der sælges alt fra friske citroner til flåede kaniner. Og måske går vejen forbi den berømte Plaça de Cort med det legendariske gamle oliventræ, der siges at være omkring 800 år gammelt, og som er en af byens mest beundrede attraktioner.

Overnatning i Palma

Afrejse

Så er det tid til af rejse hjemad, men mindre et ophold ved badestrand lokker.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.647 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Palma de Mallorca retur
 • 8 overnatninger i dobbeltværelse
 • 9 dages billeje
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 3 overnatninger på  Finca i Orient
 • 3 overnatninger på Finca i Campanet
 • 2 overnatninger Finca i Palma

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage på et eller flere hoteller .

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011