Casa Botines - en fabriksbygning af Gaudi

Et hus af Gaudi i León

Det er ikke kun i storbyer som Barcelona, at I kan møde bygninger, hvor den verdenskendte catalanske arkitekt Antonia Gaudi står bag. I León finder I bygningen Casa Botines, som er en bygning fra slutningen af det 19. århundrede, der oprindelig havde en funktion i forbindelse med en tekstilfabrik med alt fra lager til kontorer og boliger.

Casa Botines er opkaldt efter bygherren en katalansk industrimand Joan Homs fra Botiná, der kom i kontakt med Gaudi og finansierede opførelsen. Bygningen er opført i katalansk modernisme som en nouveau-bygning med et middelalderligt udseende, der kan minde om en borg, og som en sådan fik den naturligvis også et tårn, der blev færdiggjort i 1893 – og herfra kan I nyde den omliggende del af León.

Inde i Casa Botines kan I se, hvordan Gaudí kombinerede teknik og stil i de arkitektoniske detaljer. I dag rummer en del af huset en udstilling om Gaudí og bygningens historie samt en samling af malerier fra det 19. og 20. århundrede fra España-Duero-stiftelsen af kunstnere som Ramón Casas, Raimundo de Madrazo, Joaquín Sorolla og Ignacio Pinazo.

Kort

Vis på kort