Grotter og drypstenshuler på Mallorca

4 grotter I absolut skal besøge

Mallorca er kendt for sine mange grotter og drypstenshuler, og du finder mere end 300 små og store af slagsen på øen. Man kan langt fra komme ind i alle drypstenshulerne, men flere af de største er åbne for turister. Flere steder er der sat belysning op, og det gør, at du virkelig kan se, hvilket imponerende naturfænomen grotterne er. Flere af grotterne har også musikshows. De største og mest kendte grotter og drypstenshuler ligger alle på det østlige Mallorca.

Vi har udvalgt 4, som I kan se nærmere på, når kør-selv-ferien går til Mallorca.

Inspiration

Se de bemærkelsesværdige underverdener

  • Coves del Drach: Den mest kendte grotte på Mallorca er Coves del Drach eller Dragegrotterne. Dragegrotterne ligger nær byen Porto Cristo og er en af Mallorcas største attraktioner. Du kan komme på guidet rundtur i Dragegrotterne, hvor du finder Europas største underjordiske sø.

  • Cuevas del Hams: Drypstenshulen Cuevas del Hams er berømt for sine anderledes klippeformationer og en underjordisk sø. Også her kan du komme på guidet tur, og nyde det imponerende syn som grotterne er. Cuevas del Hams ligger nær Porto Cristo.
  • Cuevas de Arta: Grotten Cuevas de Arta ligger ud til vandet nær byen Capdepera på det nordøstlige Mallorca. Indgangen til Cuevas de Arta er noget helt specielt, idet den ligger på et lille plateau højt over havet. Grotterne er 300 meter dybe, og enormt flotte.
  • Coves de Campanet: Coves de Campanet ligger i Mont Sant Michel ved foden af Tramuntana-bjergene i det nordvestlige Mallorca, en dal der indeholder alt den charme, det "gemte" Mallorca har at byde på. Den guidede tur gennem grotterne tager ca. 40 min. og tager jer gennem forskellige 'gallerier' og kamre

Drømmer du om flere store naturoplevelser på Mallorca? Så se vores anbefalinger her eller dyk ned i vores store inspirationsunivers om Mallorca for flere oplevelser til din rejse

Kort

Vis på kort