Kongepaladset Real Alcázar de Sevilla

Sevillas smukkeste seværdighed

Mauriske buer, ornamenterede kupler og sirligt anlagte haver. Kongepaladset Real Alcázar er en arkitektonisk juvel, der med sine imponerende sale, charmerende gårdhaver og allestedsnærværende vandkunst inviterer dig med på en unik rejse ind i Andalusiens farverige historie. Det er som at blive taget århundreder tilbage i tiden, til dengang Andalusien var i mauriske hænder og den arabiske kultur blomstrede. Real Alcázar er én af Sydspaniens kulturelle seværdigheder, der virkelig er et must see på jeres spanske kør-selv-ferie.

Inspiration

Morgensol og kongelige krummelurer

Solens stråler titter frem på Sydspaniens azurblå morgenhimmel, mens I går på den mennesketomme Plaza del Triunfo. Foran jer troner et bombastisk murværk frem. Det er levn fra det oprindelige mauriske fort med indgangsporten Puerta dél Leon, "Løveporten", der åbner ind til Real Alcázar - en af Andalusiens mest komplekse, vigtige og imponerende bygninger.

I 1181 blev de første spadestik til det oprindelige kongepalads taget af almohaderne - det islamiske berberdynasti der havde magten over Nordafrika og Spanien - og i løbet af de følgende 500 år har skiftende overhoveder udbygget residensen. Real Alcázar fremstår hovedsageligt i Renæssance- og Mudéjarstil med snørklede detaljer og fine træudskæringer, og paladsets førstesal fungerer den dag i dag som residens for den spanske kongefamilie. Det historiske kongeslot er i dag optaget på UNESCO's verdensarvsliste - og det er med god grund!

Slip sanserne løs i de smukke sale og overdådige haver

Real Alcázars mure indrammer alverdens haver: fra harmoniske renæssancehaver og plateauinddelte prydhaver til den sirligt anlagte labyrint og de asymmetriske Jardines de Murillo langs ydermuren. Følg havernes stier og lad jer indhylle af havernes skønhed omgivet af vilde påfugle, stedsegrønne hække og farverige blomster. Fra springvand, fontæner og vandfald strømmer en beroligende rislen, mens de geometriske grusstier og snorlige akser af alléer og trapper er en fryd for det grafiske øje. Her dufter af eksotiske blomster, nyklippet hæk og sydspansk sommer.

I Palacio del Rey Don Pedro finder I paladsets smukkeste gårdhave, Patio de las Doncellas, "Kammerpigernes gård" med søjler, buer med forfinet ornamentik og et imponerende vandspejl i patioens. Når I går under de kniplingslignende Almohad-buer kommer I til kong Pedro I’s tronsal, hvis vægge er beklædt med de karakteristiske keramiske fliser, azulejos, og loftet afrundes af en forgyldt halvkuppel. Kongepaladset er en arkitektonisk smeltedigel, der med sine mange stilarter, byggestile og udtryk skaber en følelse af at befinde sig midt i Andalusiens kulturhistorie.


"Det er fantastisk smukt at komme ind bag fortets store mure – At gå rundt i de flotte haver og se bygningernes helt utrolige mosaikarbejde."

- Ruddi, rejsespecialist i Aalborg


Kort

Vis på kort