En livsnydertur gennem Andalusiens perler

11 dages kør-selv-ferie i det smukke andalusien

Andalusien er berømmet for sine badestrande og charterdestinationer. Men denne spanske region er også arkitektoniske mesterværker, passioneret flamenco og tapas i særklasse. Her er arabiske drømme smeltet sammen med sydeuropæisk charme og har skabt et kulturelt paradis, der emmer af historie og lokalkolorit. På denne rejse igennem olivenlunde, citronplantager og små autentiske byer, vil I opleve alt det bedste, som regionen kan byde på og blive forført af den unikke andalusiske stemning. .

Overnatningerne på denne tur er lagt på Parador hoteller, så I her kan slappe af og nyde jeres ophold på smukke og historiske steder i Andalusien.

Fra 14.898 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 10 nætter samt 11 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober.
Vi anbefaler maj - september.

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
925 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Malaga lufthavn - Malaga (15 km)

Velkommen til Malaga, Andalusiens hovedby og et paradis for badegæster, men også et kulturelt mekka af arkitektur, tyrefægtning, taps og spanske toner. Bysbarnet Pablo Picasso har sat sit tydelige præg på byen, men det er især sammensmeltningen af spansk, romersk og arabisk æstetik og kunst, der giver byen og især det historiske centrum sin charme. Oplev den majestætiske katedral Manquita, eller brug eftermiddagen på shopping, tapasbarer, spansk paella eller autentisk flamenco.

Gå en tur i den gamle bydel, hvor I kan besøge museet om den berømte kunstner Pablo Picasso, se et par af byens meget flotte kirker og historiske cafeer. Besøg også byens mest berømte vartegn – den mauriske fæstning Alcazaba, der tårner sig op over byen. I kan også gøre lidt indkøb, eller bare sidde på en cafe og lade livet passere forbi med en kop kaffe eller måske en god vin i glasset.

Overnatning på Parador de Malaga Gibralfaro i Malaga

Malaga - Granada (150 km)

Hvis ikke I nåede at lægge vejen forbi i går, bør I bruge formiddagen på at besøge det gamle borganlæg Castillo de Gibralfaro, der har et fantastisk vue over byen og havet samt den gamle mauriske fæstning Alcazaba.

Vejen til Granada kan I lægge langs den spektakulære kyst og besøge nogle af de charmerende hvide byer som Torrox og Nerja, der kaldes for Europas balkon.

Her finder I også den berømte drypstenshule Cueva de Nerja. Tag gerne en afstikker til den imponerende by Frigiliana der ligger hvid og uskyldig med det dramatiske bjerglandskab som bagtæppe og kør videre til den forladte by Acebuchal lidt længere oppe i bjergene. 

Overnatning på Parador de Granada i Granada

Granada - oplev Albaicin og Alhambra

Brug dagen på at lade jer opsluge af Granada og lade byen vise jer sine mange ansigter. Gå en tur i Albayzín, det UNESCO-beskyttede netværk af smågader, der summer af mellemøstlig stemning.

Alhambra er Granadas vartegn, smukt beliggende på et plateau lidt uden for selve byen. Alhambra-borgen ligner noget fra 1001 nats eventyr med et magisk brug af lys, vand og rum. Her kan I bruge mange timer på at fortabe jer i tronsalene og gårdhavernes skønhed, men husk at reservere billetter på forhånd, da Alhambra med god grund er populær blandt turister. Alhambra er sit eget lille paradis og uden tvivl Granadas mest fantastiske seværdighed. Paladset repræsenterer det ypperste inden for spansk-islamisk kunst, som ledsages af den rislende lyd fra fliseklædte bassiner, springvand og kanaler.

Kig også ind i det meget smukke hotel Parador de San Francisco; et tidligere kloster, hvis gårdhave og lille café er en charmerende oplevelse. Brug aftenen med en drink i hånden, på én af de mange små cafeer eller barer, hvor gratis tapas altid følger med.

Overnatning på Parador de Granada

Cordoba - Carmona (110 km)

Hvis ikke I fik set alt det, som Cordoba har at byde på i går, kan I passende bruge formiddagen på at nyde byen.

På vejen mod dagens mål i Carmona anbefaler vi, at i lægger første stop ved ruinerne af den muslimske by Medina Azahara lige uden for Cordoba. Her kan I få indtryk af en af de mange bosættelser, som er tilbage fra den tid, hvor Spanien var besat af maurerne - en tid der også har sat sig mange smukke arkitektoniske spor, som I støder på underjs i Andalusien.

Turen ender i den lille landsby Carmona med den panoramiske udsigt og spændende historiske monumenter - og ikke mindste den Parador, hvor I skal bo de to næste nætter.

Overnatning på Parador Carmona tæt på Sevilla

Carmona - oplev Sevilla (70 km)

Sevilla tæller flere af turens højdepunkter såsom Alcázar paladset, Spaniens største katedral og Giralda tårnet. Ægte folkelige stemning finder I derimod i bydelene Triana og La Macarena. Brug besøget til at summe rundt i de snævre labyrintiske gader i Sevillas gamle jødiske kvarter, Barrio Santa Cruz. Sevilla er desuden den uofficielle flamenco-hovedstad, så her er rig mulighed for at finde en opvisning. 

I bør også tage på uhøjtidelig og autentisk tapas-crawling her i tapasens fødeby. Indtag de lækre lokale specialiteter og den verdensberømte jabugo-skinke på én af de savsmuldsbelagte barer, hvor skinken hænger fra bjælkeloftet og nye relationer skabes over et glas af den lokale hedvin eller sherry. Hvis I derimod ønsker en virkelig luksuriøs oplevelse, kan I nyde en sherry i pianobaren på det gamle palads og enestående smukke hotel Alfonso XIII.  

Overnatning på Parador Carmona tæt på Sevilla

Sevilla - Cadiz (130 km)

Turen går sydpå i retning af Cadiz, men på vejen skal I forbi byen Jerez de la Frontera. Besøg en af byens mange bodegaer og bliv klog på den lokale sherryproduktion og benyt lejligheden til et par smagprøver på stedet eller tag en flaske med, som I kan nyde om aftenen i Cadiz.

Fortsat til Cadiz, hvor I indlogerer jer på byens Parador hotel - Hotel Atlantic - hvor I kan vælge at tilbringe resten af dagen med swimmingpoolen med en formidabel udsigt over Atlanterhavet. Eller snus lidt rundt i byen, så I kan få et indtryk heraf og måske planlægge det videre besøg i morgen.

Overnatning på Parador de Cadiz

Cadiz - oplev byen

I dag står der Cádiz på hele dagen, så I har godt tid til at nyde byen ved Atlanterhavet.

Byen Cádiz er kendt som ”tacita de plata” – sølvbægeret - og bag oprindelsen til navnet er flere fortolkninger. En forklaring er, at Cádiz var den ældste fønikiske bosættelse i Vesteuropa og byens datidige navn blandt grækerne var Kado, hvilket betyder kop, bæger eller glas. På det lokale sprog svarer det til Cádiz.

En anden og mere nutidig forklaring er fra det 17. århundrede, hvor Cádiz var en af de vigtigste by i Spanien efter de store hovedstæder. Handlen med de spanske kolonier i Amerika betød at byen blev overstrømmet af sølv, der var blandt de vigtigste handelsvarer fra kolonierne i Amerika.

Resultaterne fra denne rige handelstid kan ses tydeligt i Cádiz i dag i byens barokpaladser og ikke mindst byens katedral med den flotte flisebeklædte kuppel.

Brug dagen til at nyde historien i Cádiz og tag en slentretur gennem byens kvarterer som Pópulo, den ældste del af byen, Santa María med sine smukke barokhuse og pladser som San Juan de Dios, hvor I absolut skal prøve stegt fisk "pescaíto" frito. Slut dagen af i Zorrilla Street, hvor barer og tapas vil fuldende den andalusiske stemning.

 

Overnatning på Parador de Cadiz

Cadiz - Ronda (145 km)

På turen fra Cádiz til Ronda kan I køre på De Hvide Landsbyers Rute, Byerne her - Pueblos Blancos. Byerne Olvera, Setenil og Grazalema - er nogle af de smukkeste eksempler på klassiske andalusiske byer med hvidkalkede huse og fantastiske udsigter, 

Dagens etape ender i Ronda, der ligger på et plateau i Rondabjergene vest for Malaga. Rondas gamle bymidte er placeret på kanten af en dyb kløft med et fald på op til 100 meter, og forbindelsen til den nyere del af byen går over kløften med den imponerende bro, Puente Nuevo.

Ronda byder på alt fra historiske seværdigheder til livlige caféer. Så uanset om I er til kulturelle oplevelser eller hyggelige stunder, er Ronda et besøg værd. Spaniens mauriske fortid er allestedsnærværende i byen og kan opleves i alt fra den bombastiske bymur til de arabiske bade. 

Overnatning på Parador de Ronda i Ronda

Ronda - afrejse Malaga lufthavn (105 km)

Turen Andalusien rundt lakker mod enden, men afhængig af jeres afrejse fra Malaga lufthavn kan der måske lige være plads til en oplevelse mere.

Undervejs mod Malaga kan I lægge vejen forbi Mijas, der er en af Andalusiens klassiske hvide landsbyer. Byen ligger tilbagetrukket i bjergene – væk fra kystens mere turistede strandområder – og fra byen har I en skøn udsigt over Middelhavet. Her er et hyggeligt lokalliv med et væld af små cafeer, restauranter og butikker og rig mulighed for vandreture i naturen. Tempoet er afslappet og behageligt, selvom byen lokker mange besøgende til. 

I de smalle gader og på de små torve, kan I nyde en fredelig frokost på en af de mange udendørs restauranter, købe traditionelle varer som keramik, lædervarer og broderede duge. Hvis trætheden melder sig, så tag rundt i Mijas' traditionelle æseltaxaer, som byen er så kendt for.

Byen ligger 430 meter over havets overflade på bjergsiden og giver en enestående udsigt over Costa del Sol's kyststrækning. På bjergskråningen bag byen ligger et lille kapel, Ermita El Calvario, hvorfra I får den nok bedste udsigt over kysten.

Turen fortsætter langs kysten til Malaga lufthavn, hvor I efter at have afleveret jeres udlejningsbil fortsætter med fly til Danmark. Men I kan også vælge at forlænge turen med en dag eller mere i Malaga inden I fortsætter mod nord, så I kan få de sidste oplevelser, som byen indeholnder, med hjem.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.898 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet København/Billund - Malaga retur
 • 10 overnatninger på Parador hoteller
 • 11 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

 • 1 overnatning på Parador de Malaga
 • 2 overnatninger på Parador de Granada
 • 2 overnatninger på Parador de Cordoba
 • 2 overnatninger på Parador Carmona i Sevilla
 • 2 overnatninger på Parador de Cadiz
 • 1 overnatning på Parador de Ronda 

Ekstra oplevelser

Turen kan også køres omvendte, eller I kan vælge en eller flere overnatninger undervejs samt kombinere med en ekstra badeferie.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011