Llanes - byen med mexicanske forbindelser

Besøg Palacios de los Indianos

Fiskerbyen Llanes i Asturien ligger smukt ud til det Kantabriske Hav og mod land ligger byen i læ af den majestætiske bjergkæde Picos de Europa. Byen er malerisk og har en middelalderlig kerne, hvor I finder travle tapasbarer på byens torve og gader, der ender i en malerisk fiskerihavn. Byen er delvist omgivet af en middelalderlige bymur med et smukt tårn, og byens kirke Santa Maria fra det trettende århundrede samt kapellerne Santa Ana og Magdalena er klart et besøg værd.

Men det er Palacios de los Indianos, der giver byen sit særpræg. ”Indianos” var emigranter, der rejste til Cuba og Mexico i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, hvor de erhvervede sig store formuer fra handel med tobak og tekstiler samt bankdrift. Formuerne blev bragt tilbage til Llanes, hvor de blev anvendt til at bygge de store palæer, som nu præger ikke blot Llanes og det østlige Asturien.

Den mexicanske forbindelse ses stadig om sommeren, hvor mange efterkommere af ”indianos” besøger Llanes, og det kan I nyde godt af ved et besøg i en af de mexicanske restauranter, som er i byen og regionen.

Når I er i byen skal I også se det moderne kunstværk "Los Cubos de la Memoria", som er lavet af store stykker cement, der er en del af beskyttelsen af havnen. De er lavet af den anerkendte asturiske billedhugger og maler Agustin Ibarrola, og betragtes som byens emblem.

Kort

Vis på kort