Påske i Palma de Mallorca

Et nyt optog hver eneste dag

Lyden af trommer og horn kan høres over hele byen, mens duften af liljer blandet med røgelse spreder sig, når en kæmpe platform med en Jesus-figur bæres ned ad bakken ved kirken, Església de L’Anunciació, i Palma. Påsken i Palma på Mallorca er en fantastisk oplevelse, nærmest en seværdighed i sig selv. Her er der fest i gaden hver eneste dag påsken igennem.

Det hele begynder Palmasøndag, hvor præster går rundt og velsigner grene, som deltagerne har med til minde om Jesus’ indtog i Jerusalem. Alle er klædt ud i forskellige kostumer. Hver gruppe har sine egne farver i udklædning og følges ad i processionen. Det hele slutter af Påskesøndag med en højtidelig påskemesse inde i en af Mallorcas største seværdigheder, domkirken La Seu.

Hele Palmas centrum bliver lukket for trafik i påsken

Hver dag er der nye aktiviteter i gaderne. Det hele kulminerer med Skærtorsdags-processionen, der begynder om eftermiddagen og først slutter ved midnatstid. Centrum er lukket for trafik. Udsmykkede vogne med den korsfæstede Jesus, Jomfru Maria og skytshelgener skubbes gennem gaderne. Monotone trommehvirvler lyder mellem husene. Lange rækker af udklædte børn og voksne skrider gennem byen i langsomt tempo. Næste dag fortsætter Langfredags-processionen. De udklædte i optoget uddeler slik og sukkermandler. Børn og nysgerrige langs ruten gumler løs.

Inspiration

I Pollença tager de Jesus ned fra korset i påsken

Får I lyst til at kigge på påsken andre steder på Mallorca, er der biludlejning overalt. Tag f.eks. en tur til Pollença. Det er bare en kort afstikker fra motorvejen mod Alcudia. Her slukker indbyggerne alt lys i byen og “genopfører” Langfredag aftens nedtagningen af Jesus fra korset. Det er nærmest som et stykke teater. Det hele foregår ned ad den lange bodstrappe i byen. Den fungerer som scene. Langs trappen står tilskuerne tæt for at få det hele med. Fascinerende, og også lidt uhyggeligt.

Smag på påsken på Mallorca

Påsken på Mallorca er også lige til at spise. Overalt i Palma kan du spise disse påskespecialiteter:

  • Panades – små kødtærter
  • Crespells – udstukne småkager med flormelis på
  • Robiols – halvmåneformede kager med marmeladefyld

Kort

Vis på kort