Vinbaren Antigua Casa de Guardia i Malaga

Vinoplevelsen, du ikke må gå glip af på din ferie!

Har du nogensinde smagt noget, der fik englene til at synge? Noget, der var så velsmagende, at du var nødt til at smage på det en ekstra gang? Noget så velafbalanceret, at du følte – bare for et kort øjeblik – at du lettede en lille smule fra gulvet? Sådan smager dessertvinen Pajarete 1908 som bliver udskænket på vinbaren Antigua Casa de Guardia, der ligger på grænsen til Malagas SOHO-område. Her serverer de dessertvine i alle afskygninger, og du er kommet til rette sted, hvis du vil stifte bekendtskab med Andaluseiens sødlige dråber.

Flydende dessert hos Antigua Casa de Guardia

De græske guder havde nektaren, nordens aser havde mjøden og de sydspanske malagueños har Pajarete. En smagfuld dessertvin, der smyger sig om tungen med noter af egetræ, fyldig frugtsmag og uskyldige toner af tørret frugt. Hos Antigua Casa er Pajarete 1908 den mest populære vin. Det fortæller den forsigtige men hjælpsomme tjener, mens han fylder to små glas med den mørkerøde drik.

Der dufter af gammelt træ i den aflange bar, hvis levetid går helt tilbage til 1840. Tønderne med de gyldne, klare og dybrøde dråber flankerer væggen bag den syv meter lange disk. Glassene langes flittigt over disken, mens likører, sprut og dessertvine tappes direkte fra tønderne. Tjenerne taler ikke meget engelsk, men er til gengæld overordentligt venlige på spansk.

Pajarete – den mahognifarvede gudedrik

Trædiskens mørke farve skaber genskær i væskens dybrøde farve, der spiller i lyset fra barens flakkende lamper. Ved siden af står tallet 3.40 skrevet med kridt. Det er den unge tjener, der, med sin uhjælpelige håndskrift, diskret fortæller prisen på aftenens digestif. Glassene løftes. Der breder sig en intens duft af mørke frugter og sofistikeret sødme. Den elegante vin er fyldig og let krydret med en lang eftersmag af tørrede modne frugter. Allerede ved første sip breder der sig en frugtig varme fra tungespidsen, aromaer stiger til den bagerste del af ganehulen og videre op i næsen. Pajarete 1908 smager af sol og sommer!

Andalusien er kendt for sine søde vine, der varmer på tungen og sætter et fint punktum for aftensmåltidet. Du kan smage på de delikate dråber i vinkældre og barer i hele regionen. Hos Antigua Casa de Guardia serverer de et stort udvalg af disse runde, fyldige og smagfulde vine, der nærmest er en dessert i sig selv. Her er du garanteret en af Malagas mest autentiske vinoplevelser!


"at få serveret vin fra tønderne i Antigua casa de guardia er en oplevelse i sig selv! Husets egen Pajarete 1908 kan købes på flaske i mange størrelser – enten som souvenir eller som en original feriegave til vinentusiasten."


Kort

Vis på kort