Åsnens Nationalpark - søernes paradis

Gå på opdagelse i Sveriges nye nationalpark

Tag på vandretur, cykeltur eller kanotur i Åsnens nationalpark ved Smålands næststørste sø, Åsnen. I 2018 åbnede Åsnen Nationalpark. Her er den vilde natur blevet let tilgængelig med godt afmærkede grusstier, skilte og anlagt parkeringsplads. Nationalparken ligger lige syd for Hulevik, og i selve søen Åsnen ligger intet mindre end 900 små øer, som I har mulighed for at besøge.

Er I som familie glad for at sejle i kano eller kajak, så er det en oplagt mulighed på den omkring 19 kvadratkilometer store sø. Når I kommer ud på vandet, ser I for alvor det smukke søområde. Er I mere til vandre- eller cykelture, så skiltes der til disse fra parkeringspladsen, og på turen gennem skoven vil I blive klogere på områdets natur, historie og kultur via de opsatte informationstavler. Gør en pause ved Trollberget og nyd udsigten over søen, og har I mad med, er der god plads til picnic - og der står grill til rådighed. Åsnen Nationalpark har en masse at byde på for naturelskere.

Der er to mulige indgange til Åsnen. Parkeringspladsen ved hovedindgangen ved Sunnabron og parkeringspladsen ved Trollberget. Størstedelen af nationalparken er i søen, så snyd ikke jer selv for en tur på denne. I kan leje kanoer eller kajakker på nogle af de omkringliggende campingpladser, som ligger udenfor nationalparken, og herefter sejle ind i området. Slå jer ved ved bredden på en af øerne og nyd den gode udsigt over søen og det stille vand. 

Anbefalet af Christina, Rejsesepcialist

Lej en kano med det samme og kom ud på vandet. Det er her nationalparken viser sig fra sin bedste side. Der er flere steder I kan lægge til og nyde en lille frokost.

Kort

Vis på kort