Kalmar Slot

Stedet hvor Norden blev forenet

Kalmar Slot har spillet en afgørende rolle i Nordens historie. Allerede i 1100-tallet blev der etableret et forsvarstårn ved den gamle havn i Kalmar. Havnen blev omkring 1280 udvidet til en større fæstning. Fæstningen lå på grænsen til Danmark og var derfor af stor strategisk værdi.

I 1397 kom slottet i hændelsernes centrum, da Erik af Pommern blev kronet på slottet som konge af både Danmark, Norge og Sverige. Dette indebar at hele Norden blev samlet under én konge, idet Finland på dette tidspunkt var en del af Sverige, og Island og Grønland var en del af Norge.

Den reelle magthaver var dog Eriks mor, den senere Dronning Margrethe I. På et besøg vil du lære mere om både unionsmødet og andre historier fra slottets lange historie. Det er også mange oplevelser for børn, så Kalmar slot kan anbefales til alle aldersgrupper.

Det er naturligt at kombinere et besøg på slottet med et besøg i det historiske centrum af Kalmar. Derefter kan du fx fortsætte kør-selv-ferien i Sydsverige til Øland, hvor du blandt andet finder slotsruinen Borgholm og naturområdet Stora Alvaret.

Kort

Vis på kort