Air Force Museum i Linköping

Alt om svensk militærhistorie med fokus på luftvåbnet

Der venter dig et spændende museum om den svenske militærhistorie, hvor der udstilles militærfly og genstande gennem et århundrede. I flylaboratoriet kan du bygge dit helt eget virtuelle drømmefly, prøve en flysimulator eller få en fornemmelse for hvordan det er at være pilot eller flyveleder. Der er masser at tage sig til - også for børn.

Der er udstillet ca. 50 fly og helikoptere ud af museets mere end 300. Flere er udlånt til andre museer i Sverige og resten af verden. Alle fly i samlingen har været anvendt i det svenske luftvåben med undtagelse af et sovjetisk MIG 15 jagerfly - flytypen der muligvis nedskød et svensk DC-3 rekognosceringsfly, som du også kan opleve på museet efter mere end 50 år på havbunden. Se også flere af de svensk producerede militærfly som Saab Viggen, Tunnan, Draken, Lansen og Gripen. Og endelig er der udenlandske som den ikoniske P-51 Mustang og Bell helikopteren fra USA og endelig en Spitfire fra England.

Der er andre udstillinger med forskellige temaer. Der er fx en udstilling om Den Kolde Krig, hvor den svenske familie og hele verden frygtede en ny krig.

Du kan afslutte besøget i museets butik, hvor der sælges flere spændende ting med relation til museet og udstillingerne. Der er alt fra tøj, bøger, legetøj og samlesæt til smykker.

Kort

Vis på kort