Bjertorp Slott

et slot fortæller

Bjertorp Slott, Kvänum

Året var 1911. Midt i Västgötaslätten fik den velhavende Knut Henrik Littorin opført den mest imponerende bygning nogen havde set. Han havde skabt sin formue på olie og gas i Rusland og var søn af en velhavende far, der i 1856 købte landbrugsejendommen Bjertorp. Gården blev drevet rationelt og med succes, og det berømte Bjertorp-stutteri med opdræt af Ardennerheste blev etableret her. 

Knut Henrik blev i 1913  udnævnt til norsk konsul i Moskva. Gennem investeringer i russiske oliebrønde og virksomheder skabte han en betydelig formue, som han blandt andet investerede i Bjertorp. Til minde om sin far og mor fik han en storslået, paladslignende bygning rejst på det sted, hvor han var vokset op som barn. 

Slottet ligger på det nøjagtige sted for familiens hus' oprindelige hovedbygning. Littorin, der var i Moskva i byggeperioden, hyrede den daværende store arkitekt Ferdinand Boberg. Et slot midt i Varaslätten blev af Boberg betragtet som en modbydelig idé, og han nægtede at deltage i projektet. Frie hænder og ingen økonomiske begrænsninger fik ham dog overtalt, og i 1914 stod et privat hjem til syv personer på 1954 m2 færdigt.  Slottet står på et granitfundament, udskåret i Bohuslän, mens facader og vægge er af kalksten fra Falköping-området.

Fra 835 kr.
Pris pr. person pr. nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Countryside Hotels

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

Velbevaret jugendstil

I kommer ind gennem den tunge egetræsport, der fører ind i garderoben beklædt med svensk marmor og med plads til 200 frakker, og går op ad trappen, forbi den russiske bjørn (ifølge historien skudt af Littorin selv) og op i foyeren. Dette er hjertet af slottet, hvorfra man bevæger sig ud i de forskellige saloner på første sal. I befinder jer nu i Sveriges bedst bevarede jugendstilmiljø.

Alle de tunge møbler er originale og designet af Ferdinand Boberg, som ikke kun var arkitekt men også møbeldesigner. Hans ånd hviler over hele slottet, næsten alle detaljer, vinduesbeslag, stuk og inventar er hans arbejde. Foyeren er udelukkende lavet af egetræ - både vægpaneler og møbler. 

På Bjertorp Slot oplever I historiefortælling i virkeligheden.Alle 35 hotelværelser og suiter er designet ud fra slottets historie og hvert rum beskriver sit eget begivenhedsrige kapitel. I fine kombinationer af farver og mønstre møder Jugendstil det 21. århundrede med nutidens komfort og bekvemmeligheder, og i det prisvindende køkken skabes kreative retter med unik smag baseret på lokale råvarer.

Galleri

Kort

Vis på kort