Gå i de royales fodspor i Drottningholm slot

Besøg det svenske kongehus i Stockholm

Drottningholm slot er et af det svenske kongehus' private residenser og har været det siden 1981. Det ligger på øen Lovön, blot nogle kilometer vest for Stockholm. Slottet er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, hvilket du nemt vil kunne forstå ved dit besøg på slottet, som byder på et imponerende bygningsværk.

Drottningholm slot siges at være et af de bedst bevarede kongelige slotte og blev opført i 1600-tallet. Det er meget repræsentativt for al europæisk kongelig arkitektur fra sin tid. Det meste af 1800-tallet blev slottet brugt som det svenske kongehus' primære sommerresidens. 

Bag slottet finder du en stor franskinspireret barokhave med terrasser, damme og talrige skulpturer,hvoraf nogle er krigsbytte fra Frederiksborg Slot. I midten af 1700-tallet blev haven udvidet og der blev bygget en kinesiskinspireret pavilion og et teater, som stadig bliver brugt, hvilket gør det til et af europas ældste. 

Du kan både besøge slotsparken, den kinesisk inspirerede pavilion, det kongelige kapel og receptionshallen i selve slottet. 

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Giv dig god tid til at opleve de mange små områder i slots parken. Den er utrolig stor og har mange ting at byde på.

Kort

Vis på kort