Forsakar Naturreservat

Bevæg jer gennem den dybe kløft til 2 vandfald

Blot 20 kilometer syd for Kristianstad, finder I det 118 hektar store område Forsakar Naturreservat, som ligger lige uden for den lille by Degeberga. Umiddelbart ligger naturreservatet en smule gemt væk, men når først I kommer frem, vil I hurtigt opleve den store kløft. 

Der findes to parkeringspladser, hvorfra jeres tur ind i Forsakar Naturreservat kan starte. Den lille parkeringsplads ligger når I kører fra Degeberga vestpå mod Huaröd, hvor I efter kort tid til se en lille parkeringsplads på venstre hånd. Den anden (og større) parkeringsplads ligger ved kløftens østlige ende, hvor der desuden ligger et stort friluftsbad som er åbent om sommeren. 

Udsigtspunkt med udsigt til vandfaldene

Kommer I fra den store parkeringsplads, kan I vælge at gå til venstre op ad de mange trapper, for at komme op og gå langs kløftens top, eller I kan vælge at gå til højre og komme ned i kløftens bund. Langs kløftens top går I på en skovsti og kommer efter lidt tid til et udsigtspunkt, hvor I kan se et ca. 7 meter højt vandfald. I kan fortsætte lidt længere langs stien, hvorefter I kommer til endnu et vandfald på ca. 10 meter, og her kan I krydse bækken via en lille bro. Når I kommer til det sidste af de to vandfald. kan I vælge enten at fortsætte ad skovstien, som dog nu bliver noget mere udfordrende, eller tage den samme vej tilbage. 

Turen i bunden gennem kløften går langs bækken, hvor I kan se de smukke bøgetræer som næsten dækker hele området. Her er det vigtigt at I er opmærksomme, for flere af skovens træer er faldet ned af den høje skrænt, gå derfor ikke på skrænten, men kun langs stien i bunden. Efter lidt tid kommer I frem til det første vandfald, og her slutter stien i kløften. Omkring vokser bergner langs kløftens skranter og I hører rislen fra bækken.

Har I lidt ekstra tid, eller vil børnene bare gerne have en lille pause, så læg vejen forbi det lokale friluftsbad, som ligger inde i Forsakar Naturreservat. Det har åbent om sommeren. Her kommer I helt tæt på naturen. 

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Turen rundt tager en lille time, alt efter hvor mange stop I vælger at tage. Husk dog gode sko, da dele af turen godt kan være lidt udfordrende for de mindste (og ældste).

Kort

Vis på kort

Oplev Sverige - skab din egen historie