Halmstad - Sveriges Golfhovedstad

Historisk bymidte, god mad og afslapning

Halmstads historie går helt tilbage til 1200-tallet, hvilket du tydeligt ser i bybilledet, hvor historiske bygninger og brostensbelagte gader blander sig med nye designbutikker. Byen er med sine med lidt over 59.000 indbyggere Hallands største. Ved indgangen til Storgatan, som er gågaden, finder du byporten Norre Port, som blev bygget af Christian den 4. tilbage i 1600-tallet, hvor Halmstad var dansk. Den danske konge står også bag byggeriet af Halmstad Slot fra 1610, som bestemt er et besøg værd. 

På Storgatan finder du mange restauranter, hvor der flere steder serveres lokal mad af bedste kvalitet, samt små og hyggelige caféer og kaffebarer. Halland er da også kendt for at være Sveriges madmekka, så gå gerne på opdagelse i de mange madoplevelser. Skal du shoppe, bør du lægge turen forbi Drottning Kristina-passagen, som er et af Halmstads hyggeligste shoppingområder.

Halmstad er kendt som Sveriges golf-hovedstad, og der ligger intet mindre end otte golfklubber inden for en radius af 15 minutters kørsel fra centrum. Golfbanerne er meget forskellige, så det er noget for enhver smag. 

Er du til afslapning, ligger Halmstad tæt på gode sandstrande, hvor du enten kan bruge dagen på at slappe af eller gå nogle gode ture. Tag f.eks. til Tylösand Strand, som med sin brede sandstrand og små klitter ligger smukt ved havet.

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Giv dig tid til blot at gå ned igennem de brostensbelagtegader og nyd de mange små butikker, caféer og åen Nissan som løber igennem byen. Der er nok at kigge på.

Kort

Vis på kort