Kleva Gruva - kobber- og nikkelmine for hele familien

Tag familien med på opdagelse i minen

Kleva Gruva er en oplevelse for hele familien. Tag på skattejagt i minegangene og lyt til historien om minen. Minen ligger i idyliske omgivelser midt inde i en skov cirka 15 kilometer nordøst for Vetland.

Minen, som har været åben siden 1691, var i drift i over 200 år, og i dag bliver nikkel- og kobberminen brugt som turistattraktion. Mens I går rundt i de kølige minegange  fornemmer I tydeligt, hvordan datidens minearbejdere har arbejdet i minen og brugt ild og vand til at få klipperne til at sprække og frigive sit indhold af kobber og nikkel. Midt i minen kommer I til et større rum med et hul i loftet, hvor dagslyset strømmer ind og lyser ned i en lille blågrøn sø. I kan vælge at tage turen med lydguide på egen hånd eller at tage en guidet tur. Ved indgangen til minen vil I få udleveret hjelme og lygter, så I kan finde rundt i nogle af de mørke minegange. 

Minen ligger midt i skoven, hvor I alle kan prøve kræfter med en forhindringsbane, lede efter guld eller gå en tur på en af de afmærkede vandrestier. I er også velkomne til at tage jeres egen mad med og grille på stedet.

Kort

Vis på kort