Salt & Sill Hotel

Sveriges første flydende hotel

Salt & Sill, Klädesholmen

Susanna og Patrick Hermansson har drevet Salt & Sill på Klädesholmen i Bohuslän ved havet siden begyndelsen af ​​2000'erne. Det startede med deres brændende interesse for mad og mennesker samt en restaurant, som i årenes løb skulle blive internationalt anerkendt. I dag driver de også et flydende hotel og konferencefaciliteter.

Det er ikke tilfældigt, at restaurantens specialitet blev sild. Sild er for det første en af ​​de madvarer i Sverige, der har den længste historie, og for det andet kan den varieres og kombineres i det uendelige. For det tredje stammer den gamle fiskerby Klädesholmen og sildesalterierne helt tilbage fra det 15. århundrede. Formålet med restauranten var, at den skulle give både sommergæster og beboere på Klädesholmen mad af høj kvalitet baseret på lokale råvarer med stærk indflydelse fra kysten og havet. 

Susanna og Patrick begyndte at tænke på at starte en hotelvirksomhed allerede i 2004. Drømmen var at tilbyde en samlet oplevelse af mad, drikke og indkvartering med Klädesholmens beroligende havmiljø som en unik ingrediens. Klädesholmens begrænsede område betød at der kun var én måde at virkeliggøre drømmen på: Det skulle være et flydende hotel! Byggeriet begyndte i 2008 ved en nærliggende kaj i Wallhamn. Det faktum, at hotellet blev bygget på flydende pontoner et andet sted. end hvor det skulle ligge, var en udfordring i sig selv. En vindstille dag i højsommeren 2008 blev de seks hotelmoduler bugseret til Klädesholmen, og gæster har siden da kunnet bo på havet. 
 

Fra 900 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Boutique Hotel

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

masser af salte sild

Alle værelser er moderne, lyse og indrettet i stilfuldt skandinavisk design og har naturligvis tv og trådløst netværk. Nogle af værelserne har endog en stige ned i vandet lige uden for værelset. Med hotellets mest eftertragtede placering øverst og i den yderste ende af bygningen, har hotellets eneste suite en fantastisk udsigt over fjorden og Tjörns ydre øhav, hvor man kan nyde solnedgangen og sidde på tagterrassen og lytte til havets bølgeskvulp.

Villa Salt er den nye tilføjelse fra 2019. Huset "Villa Salt" ligger lige ved siden af ​​broen på Klädesholmen med kun få minutters gang til Salt & Sild, restaurant og service. Stora Salt har plads til maksimalt 6 personer og Lilla Salt har plads til maksimalt 4 personer, og begge steder er der fuldt udstyret køkken og slutrengøring inkluderet i prisen.

Salt & Sills restaurant har ​​vestkystens absolut bedste beliggenhed. Anløbsbro og vinduer med havudsigt giver en næsten uvirkelig nærhed til havet. Her nyder I fisk, skaldyr og specialiteten "Sillplankan", som virkelig har bidraget til restaurantens internationale anerkendelse og løfter sild som en madoplevelse. Lige siden starten i 1999 har menuen været stærkt påvirket af lokale råvarer fra kysten og havet.

Galleri

Kort

Vis på kort