Slotsrundan i Skåne

Fem slotte, en borg og et kloster

Det sydøstlige Skåne byder på et væld af velbevarede borge, slotte og klostre. Så mange at man ligefrem har lavet en tur, Slotsrundan, der tager jer rundt til de vigtigste af dem .

Svaneholms Slot i Skurup

Svaneholm Slot ligger smukt på et næs i Svaneholmssjön. Slottet er bygget omkring 1530 og er et imponerende renæssanceslot bygget på en firkant omkring en beskyttende borggård. Hvis fjenden angreb, kunne man forsvare sig gennem det befæstede slots kaste- og skydeskår.

Övedskloster i Sjöbo

Övedskloster, hvis hovedbygning er et slot i fransk rokokostil, er smukt beliggende i det bølgende landskab ved Vombsjön. Hans Ramel, kaldet Bygge-Hans, byggede slottet i 1776. Sammen med gårde, fløje, alléer og en park betragtes slottet i dag som et af de vigtigste og mest velbevarede rokokoanlæg i Sverige.

Bjärsjölagårds Slott i Sjöbo

Bjärsjölagårds slot har en lang og spændende historie. En tidlig herre var den danske konge Valdemar Atterdag, der erobrede Skåne i 1360. Slottet blev stormet i det 16. århundrede af utilfredse landmænd, og en del af stenene blev brugt til at bygge Svaneholm. 

Christinehof Slot i Brösarp

Slot og herresæde plejer det at hedde, men Christinehof er et rigtigt kvindesæde! Det gyldne barokslot blev bygget i 1741 af Christina Piper, en af den ​​tids mest succesrige iværksættere. I nærheden af ​​slottet ligger Alunverket, som gjorde Christina Piper til en af ​​Sveriges rigeste kvinder.

Kronovall Slot i Tranås

Kronovall er vinslottet i det sydøstlige Skåne, der tilbyder en totaloplevelse af mad, drikke og smukke omgivelser. Slottet, bygget i fransk barokstil, ligger på en holm omgivet af voldgrave. Den unikke barokhave er prydet med veltrimmede taks og buksbom.

Glimmingehus i Hammenhög

Glimmingehus er Nordens bedst bevarede middelalderslot. Opførelsen af ​​slottet begyndte i 1499, mens Skåne tilhørte Danmark. Her kan I opleve den levende middelalder, og den spændende udstilling, Borgfolk, fortæller om de mennesker, der engang levede på Glimmingehus.

Klostret i Ystad:
Klosteret er omgivet af frodige haver med urter og roser og er en fredelig oase midt i Ystad. Men klostrets mere end 750-årige historie indeholder meget drama. De fromme gråbrødre, der grundlagde klosteret i midten af ​​det 13. århundrede, blev drevet væk under voldsomme omstændigheder under reformationen.

Kort

Vis på kort