Smålandet Elgsafaripark i Markaryd

Kom tæt på kæmpe elge og bisonokser

Blot et par timers kørsel fra København ligger Smålandet Markaryds Älgsafari i Sydsverige. I kører ad den 3 km. lange, snoede sti gennem parken, mens I på behørig afstand beundrer de imponerende store skabninger på op til 600 kg. Elgene kan dog være nærgående og stikke mulen helt ind i bilen, hvis I er uopmærksomme bare et øjeblik! Parken rummer også et område med amerikanske bisonokser - nogle enorme muskelbundter på fire ben - en virkelig stor oplevelse.

I stedet for at køre rundt i egen bil, kan I tage på en guidet tur i parkens eget tog. Her fortæller guiden om de prægtige dyr og fodrer dem undervejs. Glem ikke kameraet, for her er elgarantien.

Elgsafariparken er den eneste i verden, hvor I  kan køre ind med din egen bil. Når I kører ind med jeres egen bil, kører I ind på egen risiko. I bestemmer selv, hvor længe I vil være i parken. Det er ikke tilladt at forlade bilen, da den er livstruende og kan stresse de harmoniske dyr. Den tre kilometer lange skovvej snor sig gennem den store elghegn. Måske drikker nogen i den rislende bæk eller bader i den store sø.

Oplevelsen bliver ikke mindre af at tage toget. Sæt jer ind i de rummelige og komfortable vogne og tag en rejse, der længe vil blive glemt. De 27 meter lange tog tager op til 70 personer ad gangen. For at give jer en dybere forståelse af af de 600 kg store guider togchaufføren i løbet af den cirka 55 minutters rejse. En både flot og informativ oplevelse.

Efter en rundtur kan I nyde en vaffel og en kop chokolade i cafeen eller et måltid i restauranten.

Anbefalet af Alan, Content specialist

Jeg besøgte parken med min bedre halvdel og hendes 2 børn på 10 og 16 år. Vi tog rundturen i parkens tog og det var en succes. Elgene kendte til toget og var vist klar over, at det var lidt lækkeri i vente. De kom helt tæt på toget og vi kunne fodre og klappe dem i løbet af turen. Ungerne var i sit es og vi fik nogle herlige billeder af dem og elgene til fotoalbummet.

Kort

Vis på kort

Oplev Sverige - skab din egen historie