Smålandet Elgsafaripark i Markaryd

Kom tæt på kæmpe elge og bisonokser

Blot et par timers kørsel fra København ligger Smålandet Markaryds Älgsafari i Sydsverige. I kører ad den 3 km. lange, snoede sti gennem parken, mens I på behørig afstand beundrer de imponerende store skabninger på op til 600 kg. Elgene kan dog være nærgående og stikke mulen helt ind i bilen, hvis I er uopmærksomme bare et øjeblik! Parken rummer også et område med amerikanske bisonokser - nogle enorme muskelbundter på fire ben - en på flere måder stor oplevelse.

I stedet for at køre rundt i egen bil, kan I tage på en guidet tur i parkens eget tog. Her fortæller guiden om de prægtige dyr og fodrer dem undervejs. Måske ser I elge, som drikker af den rislende bæk eller bader i den store sø. Glem ikke kameraet, for her er elg-garanti!

Elgsafariparken er den eneste i verden, hvor I  kan køre ind i egen bil. Når I kører ind med jeres egen bil, kører I ind på egen risiko. I bestemmer selv, hvor længe I vil være i parken, og I følger bare den tre kilometer lange skovvej, som snor sig gennem den store indhegning. Det er ikke tilladt at forlade bilen, da dette kan være livstruende og stresse de harmoniske dyr. .

Oplevelsen bliver ikke mindre af at tage toget. Sæt jer ind i de rummelige og komfortable vogne og tag en rejse, der sent vil blive glemt. Det 27 meter lange tog tager op til 70 personer ad gangen. For at give jer en dybere forståelse af de 600 kg store dyr guider togchaufføren jer igennem turen i løbet af den cirka 55 minutter lange rejse. En både flot og informativ oplevelse.

Efter en rundtur kan I nyde en vaffel og en kop chokolade i cafeen eller et måltid i restauranten.

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Tag toget rundt, på den måde kommer I ekstra tæt på elgene, da de udlevere grene som elgene kommer over og spiser. Elgene starter som regel med at gå op omkring førerhuset først, så hvis I kan få et sæde i en af de første vogne, er I garanteret lidt ekstra opmærksomhed.

Kort

Vis på kort