Söderköpings Brunn

Fra koldt vand til luksus

Söderköpings Brunn, Söderköping

Kurvirksomheden på Söderköpings Brunn blev startet allerede i 1719 af læge Magnus Gabriel von Block. I 1774 fik Brunn-selskabet sine privilegier af Kong Gustav III. Ragnhildskilden har man århundreder anset for at have helbredende virkninger og i 1800-tallet anvendtes vandet til forskellige kure, som idag anses for yderst mærkværdige fx. stående bad og koldvandslavement! Men kurene blev blandet med selskabsliv og underholdning, og de ting har man bevaret til idag.

På Brunns-området findes stadig mange af de gamle bygninger, som Brunnssalongen fra 1819, Brunnslazarettet fra 1893 og Brunnskirken fra 1893, hvis ældste dele er fra 1770'erne. Det store badehus brændte desværre ned i 1967. I slutningen af 1960'erne ophørte Brunns-virksomheden, og i stedet blev Söderköpings Brunn omdannet til hotel og restaurant. 

Fra 693 kr.
Pris pr. person pr, nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Countryside Hotels

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

lækker nordisk gastronomi

Hos Söderköpings brønd har man en stor lidenskab for det skandinaviske køkken, men selvfølgelig flirter man med resten af ​​verdens gastronomi, når sæsonen og smagen passer. Selvom mange af deres  retter er klassiske, er der næsten altid et opfindsomt twist, som overrasker, og man elsker at genoplive og forbedre klassikere. 

Når det kommer til kød og grøntsager, prøver man så vidt muligt at bruge svenske råvarer og helst lokalt dyrkede. Når det kommer til fisk, kommer de fleste fra Atlanterhavet, Sverige og Norge. Man sikrer, at alt fra havet kommer fra bæredygtigt fiskeri, hvor der er stabile bestande, og man ved altid fra hvilke regioner og zoner fiskene kommer, og hvilke fiskemetode der er anvendt. Man stræber ganske enkelt efter at give gæsten det bedste slutprodukt ved at tage ansvar for jorden, tænke på miljøet og respektere råmaterialet.

I restauranten kan I spise frokost mandag til fredag. Om aftenen serveres à la carte, og om eftermiddagen fra  mandag til lørdag serveres Brunnens eftermiddagste med bl.a. friskbagte scones med marmelade, hjemmelavede kager og nybagte vafler med marmelade og fløde.

Galleri

Kort

Vis på kort