Stockholm

Nordens Venedig

Spredt ud over fjorten øer i Østersøen ligger Sveriges hovedstad, Stockholm, og vandet er en stor del af byens identitet. Stockholm har ikke uden grund fået tilnavnet Nordens Venedig. Byen blev grundlagt i 1252 i Gamla Stan og voksede hurtigt til Sveriges største. Stockholm har været nem at forsvare pga. sin beliggenhed ved skærgården, som skærmer byen fra det åbne hav.

På mange måder minder Stockholm om andre nordiske byer. I kan let gå rundt til byens seværdigheder og forskellige områder, og der er nem adgang til offentlig transport. Mange af metrostationerne er dekoreret med mosaik, skulpturer og malerier. I vil opleve en pulserende storbyen , som også giver mulighed for at I trækker jer lidt tilbage til en tur i parken eller et besøg på nogle af de mange øer. 

Stockholm byder på en fin blanding af historiske bygninger og natur. I byen vil I hele tiden blive mindet om byens tætte forhold til vandet og naturen, hvad end I krydser en bro til endnu en ø fuld af historiske oplevelser, eller I slentrer en tur i en af de mange grønne parker. I kan også tage en tur til Stadsholmen og opleve Gamla Stan, Nationalmuseet og Det Kongelige Palads, her bliver I taget tilbage i tiden og får følelsen af en storby fra en anden tid. Øen Djurgården, som ikke ligge langt fra Gamla Stan, er kendt for sine grønne områder og museer, og her kan I finde ABBA museet, VASA museet, Det Nordiske Museum og Skansen. Det er også her Stockholms forlystelsespark, Gröna Lund, gemmer sig.

 

Anbefalet af Christina , Rejsespecialist i Lyngby

Brug forskellige former af transport til at komme rundt i byen. Tag færgen til Djurgården og gå rundt på Skansen, som er rigtig hyggelig om sommeren, tag en sporvogn videre til Stortorget i Gamla Stan og bliv taget tilbage i tiden.

Kort

Vis på kort