Toftaholm Herrgård

Med royale minder

Toftaholm Herrgård, Vittaryd

Historien begyndte i 1389, da Jöns Skötta købte Toftaholm. Jöns blev ridder og fik navnet Stenbukken, og umiiddelbart efter begyndte byggeriet af Borgen på Stenhusholmen, også kendt som Körsbärsholmen. I det 16. århundrede var Toftaholm ejet af en svoger til Gustav Vasa. Da Gustav Vasas anden kone døde, kom mødte Gustav Vasa den 16-årige Katarina Stenbock hos sin svoger. De to blev gift på Vadstena Slot i 1554.

Sydfløjen er den ældste og kaldes "Katarina Stenbocks fløj". Det er sandsynligvis fra det tidlige 18. århundrede. Nordfløjen kaldes "Gustav Adolfs fløj", der fik sit navn efter Kong Gustav Adolf overnattede her sammen med sine mænd, da han skulle sydpå og kæmpe mod danskerne.

Hovedbygningen blev ødelagt i en stor brand i midten af ​​det 19. århundrede, og den nuværende hovedbygning blev bygget i 1871. Den ældste, bevarede bygning på Toftaholm er det gamle værtshus "Gyllene Abborren", der er fra år 1640. I Abborren arrangeres sommetider fester, og miljøet er unikt med sine store pejse, gamle trægulve og kælderhvælvinger. 

Fra 703 kr.
Pris pr. person pr, nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Countryside Hotels

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

Herregårdsliv når det er bedst

Herregården har 44 unikke værelser, som alle er indrettet i herregårdstil. Værelserne ligger ovenpå i hovedbygningen samt i den sydlige og nordlige fløj. Alle værelser har badeværelse, og i de fleste af værelserne er der delelige dobbeltsenge, og i nogle værelser er der mulighed for en ekstra seng.

Receptionen ligger i hovedbygningen, hvor I også finder restauranten, hvor køkkenchefen og hans team udfordrer og inspireres af naturen og den smålandske skov. Hos Toftaholm er hvert måltid vigtigt, og hver ret og hver råvare har sin fortælling. Man samarbejder naturligvis med lokale producenter og anvender så vidt muligt lokale råvarer

Herregårdens Eco-spa ligger nede ved søen og består af to træfyrede saunaer og spabade samt et solopvarmet afslapningsrum. Relax-afdelingen findes i hovedbygnings underetage med sauna og boblebad. Relax kan bookes privat i en time og I kan bestille kolde drinks i receptionen. Her ligger også hotellets fitnessrum, og det er muligt at leje både cykler og både på hotellet.

 

Galleri

Kort

Vis på kort