Tykarpsgrottan - en labyrint under jorden

Udforsk den underjordiske labyrint

Tykarpsgrottan er en 10.000 m² stor, underjordisk grotte blot nogle få kilometer sydøst fra Hässleholm. Kom med 10-12 meter ned under jorden i Tykarpsgrottan til en labyrint af små gange med masser af historie. Egnens bønder har i århundrede brudt kalk i grotten, som i dag bruges som turistattraktion, hvor du kan få en guidet rundvisning i dele af grotten.

Du vil komme igennem små underjordiske gange, som dog ikke er egnet til gangbesværede. Guiden fortæller levende om grotten, som egentlig er en kalkmine, og du vil sammen med din gruppe høre interessante fortællinger om, hvad den har været brugt til. Den guidede tur tager omkring 45 minutter og er den eneste måde hvor på du kan opleve grotten - du skulle jo nødig fare vild på egen hånd.

Om vinteren er grotten lukket, da flagermus bruger den til deres vinterdvale. Hele familien kan være med, blot I kan gå på ujævnt og skrånende terræn. I kan vælge at købe billetter i indgangen eller online - forudbestilling er dog oftest ikke nødvendigt. Husk derudover det varme tøj, da hele turen er under jorden, og grottens temperatur konstant ligger omkring 8 grader.

 

Kort

Vis på kort