Vadstena Klosterhotel

Historie og moderne design

Vadstena Klosterhotel, Vadstena

Vadstena Klosterhotel er et hotel, hvor det gamle forenes med det nye i et unikt middelalderligt miljø, som er bevaret bedst muligt uden at gå på kompromis med komfort og kvalitet. Hotellet og Restaurant Munkklostret ligger i nogle af Sveriges ældste bygninger; St. Birgittas kloster fra det 14. århundrede, Birger Jarls fyrstelige palads fra det 13. århundrede og Kongens Hall fra 1253.

Takket være de 7 forskellige bygninger har man muligheden for at imødekomme mange gæsters ønsker som fx ægte klostermiljø, moderne indkvartering, handicapvenligt og individuelle værelser med forskellige møbler. Hver gæst kan finde sit yndlingsværelse, da alle værelser har deres egen stil og atmosfære.

På Vadstena Klosterhotel i Östergötland kombineres historiens vingesus med moderne design. Bo som den hellige Birgitta i den middelalderlige by, der ånder af mytisk svensk historie, spis middag i munkenes gamle sovesale, eller nyd en hel dag i spaen, hvor I bliver favnet af varme og ro. De tykke mure, stengulve og høje tværbuer afspejler, hvordan livet engang var i klosteret

Fra 777 kr.
Pris pr. person pr, nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Countryside Hotels

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

 

 

Fra fest til bøn

I det 14. århundrede havde kong Magnus Eriksson og hans kone Blanche så uforlignelige fester på slottet, at hofferne i Europa misundte luksussen ved det svenske kongehus. Birgitta Birgersdotter (den hellige Birgitta) var af en anden natur. Hun forvandlede det kongelige palads til et kloster for Herren, med spartansk klosterliv fokuseret på bøn og arbejde. Morgenbønnen varede i fire timer, og indsamling af brænde om vinteren var strengt forbudt.

Under de svenske krige mod Rusland og andre stormagter i Europa etablerede Gustav II Adolf et krigerhus i de gamle klosterbygninger. Det var et plejehjem for sårede og handicappede soldater og deres familier.

Nu huser klostret et komfortabelt hotel og en velrenommeret restaurant: Vadstena Klosterhotel med Restaurant Munkklostret. På Vadstena Klosterhotel er det gamle forenet med det nye. Som før er dette et sted for møder, fester, hårdt arbejde og spændende begivenheder. Hvis kong Magnus eller Birgitta kom på besøg, ville de genkende sig selv og være hjemme og samtidig forbløffet over, hvordan så gamle lokaler kanværet gjort så moderne og komfortable.

Galleri

Kort

Vis på kort