Västanå Slott i Gränna

Ni generationers Historie

Västenå Slott, Gränna ved Vättern

Västanå Slot blev bygget i 1590 og har været drevet som slotshotel siden 1948. Slotmiljøet er særdeles velbevaret og interiøret har været uberørt siden 1920'erne. Slottet har 21 komfortable dobbeltværelser fordelt på tre bygninger.

Lige uden for Gränna ligger det idylliske Västanå Slot, bygget i 1590. Slottet har været ejet af von Otter-familien i ni generationer, og siden 1948 har familien drevet et personligt og indbydende hotel med tilhørende golfbane og tennisbane. Her nyder I det smukke og afslappende slotsmiljø med kulinariske retter, god vin og slottets egen kunstsamling. Slottets historie lever i alle tre bygninger, hvor der er lagt meget omtanke og mange kræfter bag interiøret, da alle værelser har deres egen stil og personlighed. 

Gränna Golf Clubs smukke 18-hullers bane ligger lige ved siden af ​​Västanå Slot, med første tee kun 150 meter fra slotstrappen. De naturskønne omgivelser indbyder til lange gåture. Her kan I opleve skov, søer og ikke mindst Smålands typiske røde træhuse. Den middelalderlige møllelandsby, Röttle, er en idyl i kløften under Västanå. Fra Röttle er der også en smuk vandresti gennem naturreservatet langs bredden af ​​Vättern.

I den fredelige Grännabygden er der mange attraktive udflugtsmål. Fra Gränna havn kan du tage færgen til Visingsö, en ø der har en masse historie. Overfarten tager cirka 30 minutter.

Fra 788 kr.
Pris pr. person pr, nat i dobbeltværelse inkl. morgenmad.

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Countryside Hotels

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

Information

 

 

Bo som grever og baroner

Slottet har seks dobbeltværelser. To er suiter med originale vægmalerier fra første halvdel af det 19. århundrede. De resterende fire værelser er individuelt indrettede. Et tv er tilgængeligt i en af ​​slottets stuer. Sydfløjen blev bygget i det tidlige 18. århundrede.

Værelserne nedenunder er i typisk gustaviansk stil, herunder en suite med badekar. Den øverste etage, der tidligere var en hems, er blevet omdannet til tre værelser, to i engelsk stil og en suite i folkestil. Alle værelser i sydfløjen er tv-fri.

Annekset ligger ca. 50 meter fra slotstrappen og er gårdens mest moderne bygning. Huset blev bygget som lejebolig i midten af ​​det 19. århundrede og blev fuldstændig renoveret i 2004. Alle værelser i annekset er i engelsk farveskala, har tv og badeværelse med brusebad og toilet. 

Landsbyen Röttle fra det 13. århundrede ligger lige syd for Gränna. Västanå Slot udlejer et historisk hus,Brogården, i Röttle. Huset kan lejes ugentligt i løbet af foråret, sommeren og efteråret og har plads til mellem 8 og 10 personer. Huset blev renoveret i 2008 og har en høj standard.

Hver aften serveres en treretters menu tilberedt af lokale råvarer, evt. akkompagneret af en vinmenu tilpasset dagens retter.

Galleri

Kort

Vis på kort