Downtown Johannesburg

Oplev ægte afrikansk storby med kaos og sjæl

Johannesburg er en afrikansk storby med alt, hvad det indebærer: Gadehandel, travlhed, menneskevirvar, larm og lommetyve. Plus en heftig trafik, hvor den, der kommer først, næsten altid har retten på sin side. Johannesburg er ikke en by for nybegyndere.

Vil du ud i det kaotiske virvar, så gør det sammen med en lokalkendt – gerne en guide på en guidet bytur. Og lyt til de råd, du får på hotellet og hos din biludlejer. Selv om sikkerheds-situationen er blevet forbedret de senere år, er der stadig grund til at holde øjne og ører åbne.

Inspiration

Nyd udsigten fra Top of Africa

Det er relativt beskedent med seværdigheder i selve centrum. Fra Top of Africa på 50. etage i Carlton Center er der en storslået udsigt til resten af Afrika. Oppe ved hovedbanegården ligger det fornemme Art Gallery og en smule længere mod nord et gammelt fængsel, der nu er museum og hjemsted for landets forfatningsdomstol, Constitution Hill. Hold dig væk fra bydelene Hillbrow og Berea, der regeres af mafiagrupper, narkohandlere og deres prostituerede.

Newtown - Johannesburgs nyeste forlystelsesområde

Her ved vartegnet, Nelson Mandela Bridge, ligger det etnografiske museum, Museum Africa. Lige om hjørnet finder du det spændende Market Theatre, kendt for kritik af magthaverne i apartheidtiden. 

Restauranten Gramadoleas serverer traditionelle afrikanske retter med kudu, krokodille og andet godt vildt. 50 meter oppe ad gaden holder den gamle jazzklub Kippies til, og i området er der flere gallerier, jazzklubber som Bassline, bryggeri og musikforretninger. For at gøre det hele lidt nemmere ligger også turistbureauet Gauteng Tourism her.

Melville med skøn atmosfære

Charmerende bydel med sydeuropæisk atmosfære og stribevis af skønne gæstehuse og restauranter. Gå efter Fourth Street, hvor der såvel er mozambiquanske fiskerestauranter med krydrede peri-peri retter, udendørs pubber og trendy musiksteder. Her kan du sagtens få et par aftener eller nætter til at gå.

Kort

Vis på kort