Hluhluwe-Imfolozi Park

Oplev unikt dyreliv i smukke omgivelser

I hjertet af Zululand ligger Hluhluwe-Imfolozi Park, som er det ældste reservat i hele Afrika. Parken åbnede officielt i 1895. Området blev i starten af 1800-tallet brugt som zulukongen, Shakas private jagtplads, men parken er siden blevet utrolig kendt for sin indsats i forhold til bevarelse. Deres store arbejde har givet parken den største bestanddel af hvide næsehorn i verden.

Hluhluwe-Imfolozi Park er et oplagt valg til safari, hvor spektakulære udsigtspunkter over plateauer og vandhuller giver mulighed for at observere dyrelivet på tæt hold. Parken har 86 forskellige dyrearter, deriblandt "The Big 5", som er løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen. Derudover er det muligt at spotte krokodiller, flodheste, giraffer, hyæner, zebraer og meget meget mere.

Inspiration

Bevarelse af det hvide næsehorn

Området omkring Hluhluwe-Imfolozi blev primært etableret for at beskytte det hvide næsehorn, som på daværende tidspunkt var på listen over truede dyrearter. Flere og flere opdagelsesrejsende, bosættere og jægere bevægede sig ind på næsehornenes leveområder, og de blev jaget i så høj grad, at de var tæt på udryddelse. Dette medførte, at dyrene i starten af 1920'erne fik fuld beskyttelse i Hluhluwe-Imfolozi, og bestanddelen voksede i en sådan grad, at der blev for mange i forhold til arealets størrelse. 
Man begyndte derfor at flytte næsehornene til reservater i det sydlige Afrika, som bl.a. Kruger Nationalpark og reservater i Botswana og Mozambique. Nogle blev også flyttet til udvalgte zoologiske haver rundt omkring i verden.
I slutningen af det nittende århundrede var der kun 14 hvide næsehorn tilbage i verden. I dag er der ca. 20.000. Denne udvikling gør historien om det hvide næsehorn til en af de mest succesfulde bevarelsesindsatser nogensinde. Hluhluwe-Imfolozi Parken er det genetiske hjem for alle hvide næsehorn i verden.
 

Hluhluwe vs. Imfolozi

Imfolozi parken ligger mod syd og er den største af de to parker. Her finder du masser af små veje og picnicområder omringet af åbne græsarealer, buske og bakkede landskaber. Parken kan have rigtig mange besøgende i højsæsonen. Du vil dog højst sandsynligt ikke føle, at det er ligeså besøgt som Hluhluwe, da parken dækker et større areal. 
Hluhluwe er den mest populære del af parken, og det er et perfekt sted at spotte varierende dyreliv på et forholdsvis lille område. Det er nemt og bekvemt at komme rundt i Hluhluwe, og selvom den kan virke lille, skal man ikke lade sig snyde - de mange forskellige veje, der forbinder hinanden gør parken større end den ser ud. 

Kort

Vis på kort