Ceske Budejovice - Budweisers hjemby

Meget mere end øl-brygning

Budweiser er det tyske navn på byen Ceske Budejovice, som siden 1265 har haft kongelige rettigheder til at brygge øl. På et tidspunkt var byen hofleverandør til den tysk-romerske kejser.

Udover muligheden for et besøg på Budweiser Budovar-bryggeriet, byder Ceske Budejovice på et smukt historisk bycentrum, der lever op til byens rolle som både historisk og nuværende hovedby i regionen Sydbøhmen. Byens imporende centrale plads, byens gamle rådhus, Det Sorte Tårn fra 1600-tallet og Dominikanerklosteret er blot nogle af byens højdepunkter.

Historien om det kendte ølmærke Budweiser er lang, og Budweiser-bryggeriet i Ceske Budejovice har siden 1907 kørt retssager mod det amerikanske Budweiser øl (ejet af Anheuser-Busch) om rettighederne til navnet. Konsekvensen af disse retslige processer er indtil videre, at Budweiser Budovar-bryggeriet har rettighederne til navnet i størstedelen af Europa, mens Anheuser-Busch har rettighedentil navnet i Nordamerika. 

Hvis du vil lære mere om Budweiser Budvar og ølbrygningens historie i byen, så kan du få en rundtur på bryggeriet og besøge dets bryggerimuseum.

Kort

Vis på kort