Det bedste af Tjekkiet

14 dage med de det bedste Tjekkiet har at byde på

Vi har sammensat en tur, som giver jer alle de store højdepunkter, samt en række overraskende oplevelser undervejs i Tjekkiet. På programmet står masser af slotte og historiske byer, overraskende naturoplevelser samt indblik i Bøhmens stærke ølkultur og tilsvarende vinkultur i den østlige del Mæhren.... og det hele afsluttes i en af de mest kendte spa-byer i verden.

Vi tilpasser både rejserute, indhold og antal dage så turen passer lige til jer.

Fra 8.494 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne på 4-5 stjernede hoteller

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Turens længde:
2.100 km fra Rostock
2.500 km fra Flensburg

Klimapåvirkning:
468 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Dresden (426 km)

Fra Danmark kan Itage færgen fra Gedser direkte til Rostock, hvorfra der er 425 km til Dresen. Forvent at køreturen fra København til Dresden tager 8 timer inklusiv færge men uden andre stop.

For jyderne er der 625 km fra Flensburg til Dresden. Det giver en lang dagsetape første dag, men det er den længste køreetape på hele turen.

Dresden er en af de flotteste kulturbyer i Tyskland. Semper Operaen og slottet dominerer bykernen, som er nænsomt genopbygget og restaureret efter 2. Verdenskrig

Overnatning i Dresden.

Dresden - Liberec (138 km)

Tager I den hurtigste vej fra Dresden til Liberec, er I fremme på 2 timer og 15 minutter. Vil I have lidt unik natur med på vejen, så foreslår vi at I kører ad vej 172 fra Dresden mod den Tjekkiske grænse. Her kommer I forbi en nationalpark, som strækker sig over begge lande. I Tyskland under navnet  Sachsisk Schweiz og i Tjekkiet under navnet Bøhmisk Schweiz. Gør eventuelt et stop og tag en kort vandretur til den naturlige kalkstensbro på den tjekkiske side. Omvejen giver jer knap en halv timse længere køretid, men skal I se kalkstensbroen, skal I lægge yderligere et par timer til.

Vælger I at køre direkte til Liberec, er der også naturoplevelser i vente. Check in på hotellet og tag bilen eller gondolbanen op til det ikoniske bjerg Jested lige i udkanten af byen.

Overnatning i Liberec.

Liberec - Olomouc (239 km)

Fra Liberec går turen østover mod Olomouc. Den lige vej via Hradec Kralove tager 3 timer og 15 minutter, men vi anbefaler en mindre omvej med store oplevelser i og omkring kulturbyen Kutna Hora. Byen konkurrerede i flere hundrede år med Prag om at være den kulturelle, økonomiske og religiøse magt i Bøhmen og har et velbevaret centrum og og flere imponerende bygningsværker.

Besøg evnetuelt også Benkapellet i Sedlec, som ligger i udkanten af Kutna Hora. Er I interesseret i heste og/eller kongelige, så besøg stutteriet i Kladudry nad Labem på vej fra Kutna Hora til Olomouc. Både stutteri, Kutna Hora og benkapellet står på UNESCOs verdensarvsliste. Køretidsmæssigt tager denne rute en time mere end den direkte vej, men vi anbefaler, at I bruger hele dagen på de nævnte oplevelser undervejs.

Olomouc er den historiske hovedby og det religiøse centrum for det østlige Tjekkiet. Denne del af Tjekkiet går under den historiske betegnelse Mæhren (Moravia på engelsk og tysk - Morava på tjekkisk).

Overnatning i Olomouc.

Olomouc og omegn (0 km)

Brug dagen til at se seværdigherne i Olomoucs historiske centrum, hvor kirker, klostre og den store søjle på torvet er blandt højdepunkterne.

Vil I have natur, anbefaler vi, at I kører til Dolni Morava ved Sneznik-bjergene en time nord for Olomouc. Her finder I flotte udsigtspunkter og gode muligheder for kortere vandreture i den smukke natur.

Overnatning i Olomouc.

Olomouc - Brno (79 km)

Turen mellem de to største byer i Mæhren tager under en time, hvis I tager den direkte vej. Vi vil dog stærkt anbefale, at I tager en 40 minutters omvej og besøger Kromeriz Slot og haver, som har tilhørt den magtfulde ærkebiskop af Olomouc. Slot og haver står på UNESCOs verdensarvliste og den hyggelige by lige ved slottet byder på gode muligheder for en dejlig frokost.

Brno er Tjekkiets næststørste by og hovedbyen i Mæhren. Som storby byder Brno på både traditionelle tjekkiske restauranter og mere moderne og internationale restauranter. Udover byens klassiske centrum finder I arkitetur-ikonet Villa Tugendhat som står på UNESCOs verdensarvliste.

Overnatning i Brno.

Brno og omegn (0 km)

Dagen i dag kan bruges til at opleve Brno i ro og mag, eller I kan tage bilen 50 minutter sydover tæt på grænsen til Østrig, hvor I finder et helt unikt område. Slots- og havekomplekset Lednice-Vatice består af flere fantastiske slotte, haver og landsbyer, som samlet set udgør et unikt kulturlandskab, og som derfor er opført på UNESCOs verdensarvliste. I kan sagtens bruge store dele af en dag på at udforske dette unikke område. Afslut eventuelt dagen med et besøg i Tjekkiets vinhovedstad Mikulov, som ligger det samme område. Udover vinbutikker, vinbarer og restauranter med lokale specialiteter, har byen en velbevaret bykerne omkring byens slot.

En god udflugt fra Brno er til Punkva-grotterne 40 minutter nord for Brno, hvor I udover at se stalakitter i tusindvis også kan sejle på den underjordiske flod. Vær opmærksom på, at I i ferieperioder skal have bestilt billetter god tid i forvejen. Udvid eventuelt opholdet i Brno med en dag, hvis I både vil opleve slotte og grotter.

Overnatning i Brno.

Brno - Ceske Budejovice (215 km)

Turen går mod hovedbyen i Sydbøhmen, Ceske Budejovice. Jeres GPS vil nok forsøge at lede jer via motorvejerne, som tager jer til destinationen på 2,5 time.

Vi anbefaler dog, at I bruger en halv time ekstra og tager hovedvej 23, som fører jer forbi to mindre byer på UNESCOs verdensarvliste: Trebic med den historiske, jødiske bydel og en stor katedral, og handelsbyen Telc med sit unikke og hyggelige torv. 

Ceske Budejovice byder på et smukt, historisk centrum ud over masser af øl. Byens tyske navn er Budweiser.

Overnatning i Ceske Budejovice.

Ceske Budejovice og omegn (0 km)

Sydbøhmen har masser af historie og smuk arkitektur at byde på, og med udgangspunkt i Ceske Budejovice er I tæt på det hele. 25 minutter sydpå finder I slotsbyen Cesky Krumlov, som med sin smukke placering ved Vlatava floden byder på et stort slots- og fæsningskompleks, som står på UNESCOs verdenarvliste. Byen og slottet er blandt de mest besøgte i Tjekkiet.

15 minutter vest for Ceske Budejovice finder I et andet UNESCO-beskyttet bymiljø - dog I en meget mere ydmyg størrelse - nemlig den historiske landsby Holasovice.

Kører I 15 minutter nordover, finder I det nygotiske slot Hluboka, som også er blandt de bedst besøgte slotte i Tjekkiet. 

Har I svært ved at vælge, så besøg alle tre seværdigheder på én dag. Start ved Hluboka, fortsæt med Holasovice og afslut med Cesky Krumlov. Sidsnævnte sted er der også en række gode restauranter hvor aftensmaden med fordel kan indtages. 

Overnatning i Ceske Budejovice . eller alternativt Cesky Krumlov.

Ceske Budejovice - Prag (135 km)

På en tur med det beste Tjekkiet har at byde på, er det svært at udelade Prag. Den Gyldne Stad er en af de meste besøgte byer i Europa, ogdet  ikke uden grund. Der er næppe en bedre bevaret historisk storby end Prag. Det astronomiske ur, Karlsbroen og det enorme slotskompleks er blot nogle af højdepunkterne. Vi sørger for et super hotel med perfekt beliggenhed til jeres oplevelser. 

Har I udforsket Prag rigeligt på tidligere (weekend)ture, så kan I sagtens springe over Prag på denne tur og tage direkte til spa-byerne i det vestlige Tjekkiet.

Overnatning i Prag.

Prag og omegn (0 km)

Skal I virkelig opleve Prag, er én dag ikke nok, og derfor har vi har lagt to overnatninger ind i programmet. Fik I ikke set seværdighederne i Kutna Hora-områdets i starten af rejsen i Tjekkiet, ligger byen kun en times køretur fra Prag. 

Overnatning i Prag.

Prag - Karlovy Vary (216 km)

Køretiden fra Prag til spa-byen Karlovy Vary er knapt 2 timer. Vil I lægge vejen forbi Pilsner Urquell-bryggeriet i Plzen, skal I lægge en halv time til i køretid.

Karlovy Vary, eller Karlsbad på tysk, er blandt de mest kendte spa-byer i Europa, og tiltrak i begyndelsen af 1900-tallet Europas kongelige, kunstnere og intellektuelle, som søgte både velvære og socialisering med ligesindende. Byen byder stadig på en række fornemme spa-hoteller, et smukt bycentrum og flot natur.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary og omegn (0 km)

Brug dagen på at tage i spa-bad eller gå en tur i byen. Et alternativ hertil er en vandre- eller cykeltur langs Ohre-floden til de ikoniske Svatos-klipper lige udenfor Karlovy Vary. 

Vil I ud på en lille køretur, kan vi anbefale en tur til spa-byen Marianske Lazne, Marienbad på tysk, som ligger 45 minutter med bil fra Karlvoy Vary. Den mindre spa-by er fyldt med palæer, spa-hoteller, parkanlæg og flot arkitektur.

En anden spændende udflugt er til Jackymov og bjergene omkring, som er på UNESCOs verdensarvliste for dets lange og omfattende minehistorie.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - Potsdam (416 km)

Køreturen til Potsdam tager 4 timer, så der er tid til et stop eller to undervejs. Et par anbefalinger fra vores side er byen Halle, med sit kompakte bycentrum fyldt med stormagasiner og lækre spisesteder. Er I arkitekturinteresserede, kan et besøg på Bauhaus Museet i Dessau anbefales. 

Vi anbefaler overnatning i Potsdam fremfor Berlin, da Potsdam er en smuk, historisk by, som ligger tæt på motorvejen. Mange vil måske vælge at køre hele vejen hjem, men vi i FDM travel har den holdning, at hele rejsen skal være en oplevelse - og at det vil være synd at ødelægge denne sidste del af rejsen med et ræs nordover på Autobahn. Men det er kun vores mening...

Overnatning i Potsdam.

Potsdam - Danmark (228 km)

Det er på tide at tage mod Danmark igen. Har I tid, kan et besøg på slotet Sanscouci i Potsdam anbefales. Det samme kan slotttet i Güstrow længere mod nord.

Til Rostock er der  235 km, mens der tll Flensburg er 430 km på gode tyske motorveje.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.494 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 13 overnatninger i dobbeltværelse på 4 eller 5 stjernede hoteller
 • De fleste hoteller er inklusiv morgenmad
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Evt. lokale turistskatter (1-3 € pr. person pr. nat)
 • Udflugter og entrébilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dresden
 • 1 overnatning i Liberec
 • 2 overnatninger i Olomouc
 • 2 overnatninger i Brno
 • 2 overnatninger i Ceske Budejovice
 • 2 overnatninger i Prag
 • 2 overnatninger i Karlovy Vary
 • 1 overnatning i Potsdam

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten modsat vej, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i en af byerne I besøger. Man kan også udvide med en af vore livsnyder-ture i Tyskland.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011