Cykelferie og spa i Vestbøhmen

9 dage, hvoraf 6 dage på cykel i Bøhmens Spa-triangel

Det det vestlige Bøhmen, på grænsen til Tyskland, finder man en tre af de mest kendte historiske spa-byer i Europa; Karlovy Vary, Marianske Lazne og Frantiskovy Lazne. De er måske bedre kendt under deres tyske navne; Carlsbad, Marienbad og Franzensbad. Derdudover byder området på smuk natur langs Ohre-floden, historiske byer samt slotte og klostre.

De korte afstanderne mellem højdepunkterne gør området ideelt til oplevelser på cykel, og vi har derfor sammensat en tur der inkluderer hoteller, cykler, rutevejledning samt transport af bagage mellem hotellerne. Hvad er vel bedre end at end en dag på cykel med en tur i spa for derefter at få et godt måltid akkompagneret af en lokal øl.

Da vi skræddersyr turen lige til dig, kan vi sagtens tilpasse rute, indhold og længde efter dine ønsker. I kan også vælge at medbringe egne cykler, hvor så prisen bliver lidt lavere.

Fra 8.924 kr.
Pris pr. person ved 2 voksne på 4 stjernede hoteller, cykelleje og bagage-transport

Rejseperiode:
Marts - oktober

Sværhedsgrad.
O O
O O

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
1.225 km i bil fra/til Rostock
200 km på cykel

Klimapåvirkning:
225 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Dresden (426 km)

Fra Danmark kan I tage færgen fra Gedser direkte til Rostock, hvorfra der er 425 km til Dresen. Forvent at køreturen fra København til Dresden tager 8 timer inklusiv færge men uden andre stop.

For jyderne vil det være 625 km fra Flensburg til Dresden. Det giver en lang dagsetape første dag, men det er også den længste køreetape på hele turen.

Dresden er en af de flotteste kulturbyer i Tyskland. Semper Operaen og slottet dominerer bykernen, som er nænsomt genopbygget og restaureret efter 2. Verdenskrig.

Overnatning i Dresden.

Dresden - Karlovy Vary (190 km)

Tager I den hurtigste vej fra Dresden til Karlovy Vary, er I fremme på 2 timer og 20 minutter. Vil I have lidt unik natur med på vejen, så foreslår vi, at I kører ad vej 172 fra Dresden mod den tjekkiske grænse. Her kommer I forbi en nationalpark som strækker sig over begge lande. I Tyskland under navnet  Sachisk Schweiz og i Tjekkiet under navnet Bøhmisk Schweiz. Gør eventuelt et stop og tag en kort vandretur til Europas største naturlige kalkstensbro på  den tjekkiske side. Omvejen betyder knap en halv time længere køretid, men skal I se kalkstensbroen, skal I lægge yderligere et par timer til.

Er I historieinteresseret er et besøg i fæstningsbyen Terezin, bedre kendt som Theresienstadt, et relevant besøg. Fæstningsbyen fungererede som koncentrationslejr under 2. verdenskrig og giver et unikt indblik I et af Europas mørkeste kapitler.

Karlovy Vary, på tysk Karlsbad, er blandt de mest kendte spa-byer i Europa. Det bakkede landskab gennemskæres af floder og er fyldt med flotte spa-hoteller. 

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - udflugt til Ohrebjergene (35-70 km på cykel)

I dag har vi lagt op til en tur til Ohre-bjergene, som byder på flot natur og unik minehistorie, og er optaget på UNESCOs verdensarvliste. Første skal I lige have udleveret jeres cykler samt rutebeskrivelser til de følgende dage.

Vi foreslår at I tager cyklerne med på toget til Horni Blatna midt i Ohre-bjergene og at I derfra cykler via Jachymov tilbage til Karlovy Vary. Dette giver en cykeltur på cirka 35 km. Vælger I at også cykle til Horni Blatna i stedet for at tage toget, så bliver turen på cirka 70 km.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - Frantiskovy Lazne (62 km på cykel)

Det er på tide at sige farvel til Karlvoy Vary for et par dage og begive sig ud på den smukke cykelrute langs Ohre-floden. Efter knapt 10 km kommer I til de ikonoiske Svatos-klipperne som har inspireret kunstnere gennem århundreder.

Efter yderligere 7 km langs floden træder middelalderbyen Loket frem. Den lille by ligger på en klippe med Ohre-floden på tre sider og byder på en charmerende fæstning og imponerede byhuse. 

Videre kommer I igennem byen Sokolov som ligger halvvejs på dagsetappen. Byen er også et perfekt stop for en frokost eller blot noget at drikke. Prøv f.eks. bryggeriet Kynsperk Pivovari eller en af de mange cafeer i byen.

Efter 62 km på cyklen kommer I frem til den lille, men elegante spa-byen Frantiskovy Lazne. 

Overnatning i Frantiskovy Lazne.

Frantiskovy Lazne og omegn

I kan vælge at nyde dagen, og måske et lækkert spa, i Frantiskovy Lazne, eller tage en kortere eller længere cykeltur. I er tæt på grænsen til Tyskland som i 50 år var grænsen mellem Øst- og Vesteuropa. Der går en Jerntæpperute i området hvor man kan vælge rundture på mellem 15 og 70 km fra Frantiskovy Lazne.

Vil man have et mål med sin cykeltur kan vi anbefale at man cykler de knapt 14 km til Hohenberg Slot, lige over grænsen til Tyskland. Her har tyskerne som blev smidt ud af Tjekkoslovakiet i efterkant af 2. verdenskrig sit kultur-center.

Overnatning i Frantiskovy Lazne.

Frantiskovy Lazne - Marianske Lazne (50 km på cykel)

Dagens 50 km lange cykeltur tager jer via middelalderbyen Cheb til spa-byen Marianske Lazne. I kommer til Cheb allerede efter 6 km, men vi anbefaler at I sætter af tid til at opleve den unikke atmosfære som denne historisk vigtige handelsby leverer.

Videre fra Cheb går turen på gode bilfrie stier gennem hyggelige små landsbyer. Gør eventuelt et stop ved pilgrimskirken Marian Loretto og slottet i Stary Hroznatov. Som et sidste stop undervejs foreslår vi det smukke slottet i Kynzwart hvor der er en hyggelig cafe.

Marianske Lazne er den tredje byen i spa-trianglet i Vestbøhmen, og også her bliver I mødet af elegante pavillioner, imponerende bygninger og store parker.

Overnatning i Marianske Lazne.

Marianske Lazne - Karlovy Vary (52 km på cykel)

Det er på tide at cykle de 52 km tilbage til Karlovy Vary. Turen går gennem smukke skovklædte områder afbrudt af mere åbnet landbrugslandskab.

Første stop er det historiske kloster i Tepla som blandt andet har en smuk kirke samt et imponerende bibliotek som indeholder over 80.000 historiske bøger.

Cirka halvvejs når i slottet i Becov nad Teplou som indeholder den næst største historiske skat, efter kornjuvelerne, i Tjekkiet. Det er tale om et relikvieskrin i sølv som indeholder dele af skelletet til tre kendte helgener. Skrinets overraskende historie er i sig selv værd et besøg.

Tilbage i Karlovy Vary er det på tide og indlevere jeres cykler og tage en sidste aften i denne smukke spa-by.

Overnatning i Karlovy Vary.

Karlovy Vary - Potsdam (378 km)

Køreturen til Potsdam tager 4 timer, så der er tid til et stop eller to undervejs. Et par anbefalinger fra vores side er byen Halle, med sit kompakte bycentrum fyldt med stormagasiner og lækre spisesteder. Er man arkitekturinteresseret, kan et besøg på Bauhaus Museet i Dessau klart anbefales. 

Vi anbefaler overnatning i Potsdam fremfor Berlin, da Postdam er en smuk, historisk by, som ligger tæt på motorvejen. Mange vil måske vælge at køre hele vejen hjem, men vi i FDM travel har den holdning, at hele rejsen skal være en oplevelse - og at det vil være synd at ødelægge denne sidste del af rejsen med et ræs nordover på Autobahn. Men det er kun vores mening...

Overnatning i Potsdam.

Potsdam - Danmark (228 km)

Det er på tide at tage mod Danmark igen. Har I tid, kan et besøg på slotet Sanscouci i Potsdam anbefales. Det samme kan slottet i Güstrow længere mod nord.

Til Rostock er der  235 km., mens der tll Flensburg er 430 km. på gode, tyske motorveje.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.924 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende 3-4 stjernede hoteller
 • Morgenmad under cykelturen samt de fleste andre hoteller
 • Cykelleje - merpris hvis man ønsker el-cykel
 • Kort og guides til cykelruten
 • Transport af bagage mellem hotellerne på cykelturen
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrébilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Dresden
 • 3 overnatning i Karlovy Vary
 • 2 overnatning i Fratiskovy Lazne
 • 1 overnatninger i Marianske Lazne
 • 1 overnatning i Potsdam

 

Ekstra oplevelser

Vi kan anbefale at I kombinerer turen med kør-selv-forslaget "Aktiv ferie i det nordlige Bøhmen" eller nogle ekstra dage i Decin for at udforske nationalparken Bøhmiske Schweiz.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011